Han er nå tilbake i en Subaru Impreza WRC S10. Sist han kjørte en slik bil var i Rally Stavanger i mai i 2013. Dessverre endte det med en krasj. Bilen er dessverre enda ikke klar, så teamet har måtte leie inn en bil fra en Svensk fører. Vi vet ikke noe om bilen og det har ikke vært mulig å få til noen test foran bakkeløpet. Vi får håpe alt fungerer 100%, sier Anders. Han har vært utilnærmelig i Bakke NM de siste årene, men får det tøft i Vikersund. Ikke minst av Morten Bermingrud som kommet i sin Citroën C4 rallycross bil. Morten er også tidligere Norsk mester i bakkeløp.

Det spesielle i Vikersund er at det fra starten er rene «Dragracet». 400 meter rett frem på asfalt krever masse motorkraft. Dette favoriserer nok rallycross bilene, mens WRC rallybilene bør ha fordel i de svingete gruspartiene. Det blir uansett spennende.
 
Ikke på mange år har det vært så stor deltagelse da det er hele 135 påmeldte biler, og det har også vært stor publikumsinteresse foran dette NM bakkeløpet.
 
Bilbutikken Rallyteam stiller med to biler i helgens NM. Foruten Anders skal også Stein Grøndal kjøre løpet. Han kommer i teamets sponsor/treningsbil som en Subaru Impreza Sti gr N bil. I bakke NM må gr N bilene kjøre mot de langt raskere Rallycross, WRC og gr B biler, så de fleste med gr N bil kjører nok for moro skyld og mange aktive rallyførere for å få verdifull trening. Stein sier bare at han vil avslutte karrieren på en annen måte enn å rulle kraftig slik han gjorde med WRC bil på Varna i NM finalen fjor.
 
Det hele starter med trening fredag ettermiddag/kveld. Første omgang av fire på lørdag starter kl 9.00 og dagens siste omgang starter kl 16.00. Søndag starter første omgang kl 13.00.