Anders hadde vunnet tre av de fem første NM-rundene, men en fatal dekkfeil medførte brutt løp på siste SS i Numedalsrally, mens et overraskende snø/haglvær sendte Anders og kartleser Trond Svendsen på taket i Rally Sørland.

Det var dog en annen utfordrer som tok begge favorittene på senga på dagens første fartsetappe da Peder Øksether, også han i Subaru Impreza STi, satt opp et høyt tempo og slo både Sveinung og Anders.

Dette tente Anders og han vant SS2 og SS3 og ledet inn til første service, men Peder fortsatte med høyt tempo og holdt Sveinung bak seg.

Ut på de neste etappene tok Anders og Trond kommandoen og vant SS4 og SS5. De bygget da opp en god ledelse, og hadde grei ledelse frem til andre service. Fremdeles var Peder nærmest og holdt seg foran Sveinung.

På de neste SS skulle Anders kjøre med hodet og ikke ta noen sjanser da ledelsen var stor, men da tapte de raskt en god del på SS7 hvor de ganske enkelt safet for mye. Tok i litt mer på SS8, så ledelsen var allikevel grei før de to siste fartsetappene da de ledet med knappe åtte sekunder. Nå skulle de samme prøvene kjøres en gang til og Anders kjørte langt raskere enn første gjennomkjøring.

Anders og Trond avsluttet med stil og vant også dagen siste SS. De to har nå vunnet fire av seks NM-rally i år.

Kampen om NM-gullet står mellom Anders og Sveinung. Og fasiten er klar. Den som er raskest i Rally Hedemarken tar NM-gull. Og uansett kan heller ingen andre ta sølvet.

Dermed ble det nok en totalseier blant NM-kjørerne. Mads Østberg deltok utenom NM i Ford Fiesta WRC og var selvfølgelig raskest av alle. Men hyggelig og moro at VM-føreren deltar i NM-løp når det passer i programmet.

Team Bilbutikken stilte med to like biler i Rally Telemark da hjemmefavoritten Sveinung Thinnes -Mork leide vår Subaru Impreza Valvoline. Og Sveinung kjørte bra. En av etappene går forbi huset hans og her satte han fjerde beste tid. Han endte til slutt på en hederlig sjetteplass i klassen og femtendeplass totalt.

Foto: Benjamin A. Ward / benjaminward.no