Classic Race Aarhus er det neste løpet på programmet for sjåførene i AutoMester Danish Thundersport Championship. I helgen møtes Skandinavias beste racerkjørere i Aarhus for å kjøre det første av de to gateløp, som inngår i årets mesterskap.

”Dette er et spesielt løp, som jeg gleder meg utrolig mye til”, sier Marius Nakken fra NAF Motorsport Ålesund. Han leder det Norske mesterskapet, og ligger på en respektabel 3. plass i det skandinaviske mesterskapet før helgen. Sjåføren fra NAF Motorsport Ålesund leder  også Team Mesterskapet med team-kompis Sebastian Årvik, (med det norske teamet SEB Power Gruop)

 

”Min strategi for løpet er at jeg skal ta med så mange poeng som mulig, og komme i mål med gode plasseringer i alle heat. Kjører man av her er det nemlig betongklosser som venter deg, og ingen sannkasse.  Jeg og mesterskapsførende Dennis Lind, har en god luke ned til de andre toppsjåførene etter første løp, så det er fint om det fortsatt kan være slik også etter helgen.”

Løpet er ett av høydepunktene på årets kalender. Takket være de enestående historiske racerbilene, krydret med de beste gjesteklasser, formel 1 og Le Mans-biler som toppen av kransekaken. Alt sammen avvikles på en bane som er det nærmeste man kan komme Monaco på våre breddegrader. 

Banen har en lagside med glitrende hav på den ene siden, og millionvillaer på den andre. På ande siden av banen henger trærne over banen og danner en tunnel over racerbilene.  Alt er organisert rundt den kjente Mindeparken som ligger i gåavstand fra sentrum. Løpet byr  på en fantastisk motorsportopplevelse for de over 35.000 tilskuerne som er ventet.


Marius Nakken leder nå det Norske mesterskapet, og ligger på 3. plass i det skandinaviske.  Det er veldig jevnt blant de tre første, men en stor luke ned til fjorårsvinner Casper Elgaard og tidligere Formel 1 kjører Jan Mangussen. .

”Vi fikk virkelig satt oss i respekt under det første løpet på Jyllandsringen, og vi har vist at vi blir å regne med i toppen også i år! Jeg har troen på en fantastisk helg i Århus”,  avslutter Marius Nakken.

For de som ønsker å følge løpet går dette på TV2 Sport og TV2 Sumo.

Tv2 sending:

Lørdag 13.55-14.55

Søndag 18:00-19:30