Etter første dag og 6 kjørte fartsprøver av Rally Monte Carlo ligger Mads Østberg og Jonas Andersson på en femte plass sammenlagt. Igjen har dekkvalg vist seg å være avgjørende for gode resultater. Det har regnet hele dagen i service parken i Gap, mens på prøvene, som kjøres i fjellene rundt, har det vært både regn, snø, minusgrader og plussgrader.
 
- Jeg syns det har vært en bra dag. Første dag i ny bil, og det har jeg for så vidt fått merke litt. Har snurra 5 ganger, og det er ikke sånn jeg pleier å gjøre helt uten videre. Vi er ganske bra med tempomessig, vi har lært masse om bilen, og vi ligger ikke så galt an resultatmessig heller. Formiddagen var veldig bra, og selv om det var da vi snurra 4 ganger, så var tempoet veldig bra. I ettermiddag har det gått litt saktere i forhold til de raskeste, men vi er fortsatt bra med og det er langt igjen.
 
Rally Monte Carlo kjøres på asfalt, og skiftende værforhold gjør dekkvalgene til en skikkelig utfordring. Etter å ha vurdert all tilgjengelig informasjon i dag tidlig valgte Mads å kjøre ut på 5 super soft dekk på første runden. Etter service valgte Mads å ta med 4 vinterhjul og 2 super soft dekk. 
 
- Vi hadde med oss de riktige dekkene ut i ettermiddag, men vi satte på 2 super soft på den midterste etappen og det var ikke bra. Der skulle vi ha beholdt de 4 vinterhjula vi hadde på, det var ekstremt mye gjørme og veldig glatt, så det var en miss. Også gjorde vi jo selvsagt en miss i dag tidlig også. Da skulle vi jo ha hatt med oss to vinterhjul, noe vi ikke hadde. Og det syns på resultat hvem som hadde med det.
 
Privatføreren Bryan Bouffier (Ford) leder Rally Monte Carlo etter første dag, mens Mads’ team-kollega Kris Meeke ligger på andre. Robert Kubica ligger på tredje.Thierry Neuville kjørte av på SS1, mens Dani Sordo måtte bryte før SS5. Det er ikke mulig å restarte igjen under Rally2 for dette rallyet, derfor er begge Hyundai’ene ute.
 
Rally Monte Carlo fortsetter med 5 fartsprøver fredag, før det hele avsluttes i Monte Carlo lørdag kveld.
 
Resultat totalt etter dag 1 – Rally Monte Carlo 2014
1. Bouffier
2. Meeke +38,8
3. Kubica +39,5
4. Ogier +47,3
5. Mads +1.20,7
6. Evans +1.38,6
7. Latvala +2.20,8
8. Hirvonen +2.46,9
 
Tidsplan Fredag 17 januar
Start Gap
08:48  SS7      Vitrolles – Faye 1                                           49,03km
10:41  SS8      Selonnet – Breziers                                       22,68km
Service Gap
13:09  SS9      Vitrolles – Faye 2                                           49,03km
14:32  SS10   Sisteron – Thoard                                         36,85km
Tire Fitting Zone Digne Les Bains
18:00  SS11   Clumanc – Lambruisse                                 20,77km
Parc Fermé Monaco