Schjerpen er inne i sin tredje sesong i det britiske mesterskapet, og kjører for bilmerket Ginetta i GT4 klassen.

Helgen startet med veldig varierende vær, den første treningen ble kortet inn på grunn av kraftig nedbør. Schjerpen og teamet hans Century Motorsport var allikevel godt forberedt før kvalifiseringen.

Under kvalifiseringen imponerte Elverums-gutten stort, ved å sette tredje raskeste rundetid.

Schjerpen som i år har fått ny team-kompis i britiske Sean Byrne, satte med dette ny personlig rekord på den velkjente bilbanen.

Det skulle imidlertid vise seg å bli et meget dramatisk og hektisk løp, allerede ved start var det en kollisjon i feltet, Byrne startet løpet for Ginetta teamet, og kunne ikke unngå å treffe noen av delene fra bilene som kolliderte. Bilen virket uskadd og de kom seg videre. Kort tid etter var det en stor ulykke på banen med tre biler involvert. Dette førte til at sikkerhetsbilen måtte ut, og man må redusere hastigheten. Schjerpen tok over bilen etter halvkjørt løp, og det var fortsatt redusert hastighet på banen. Med kun 30 minutter igjen av det 2-timer lange løpet var banen ryddet og man kunne sette i gang igjen. I en av svingene med høyest hastighet mister Schjerpen kontroll over bilen og drar av banen, han kommer inn på banen igjen, men har skader på bilen som førte til at de måtte inn i depot.

Kort tid etter at Schjerpen kommer inn, stoppes hele løpet da ennå en ulykke hadde skjedd ute på banen, og man kunne ikke fortsette.

Etter løpet hadde Schjerpen dette å si: ” Det var ikke slik vi ønsket å starte sesongen, men vi tar med oss det som er positivt fra denne helgen. Vi tar med oss 12 poeng i sammendraget og er forberedt på å ta igjen det tapte på neste løp.   

Det var utrolig hektisk ute på banen, og utrolig mye kollisjoner. Hva som skjedde med bilen vår vet vi ikke ennå, noe ser ut til å ha gått i stykker som førte til at jeg mistet kontroll på bilen. Det er slikt som skjer, og nå har vi fokus på å komme sterkere tilbake om 14 dager, på neste løp.”