Dramatikken ble først og fremst regissert av værgudene. Det har vært skybrudd på skybrudd over øya fra torsdag, formiddag, og forholdene har vært sterkt preget av det. Løpet består av få, kun 9, men lange fartsetapper. Nr. 2 av 3 ble kansellert i dag, p.g.a. værforholdene, mens 1 og 3 gikk med ekstremt vanskelige forhold. Noe som også ga store utslag på tidene. Mads og Jonas, som begge er klare etter skaden de pådro seg i Rally Australia, har mestret de vanskelige forholdene bra. Mads sier følgende:

«Jeg har fortsatt vondt etter smellen i Australia, men adrenalinet overstyrer smertene når vi kjører, så det går bra. Jonas er helt restituert. Det har vært en vanskelig dag. Jeg har aldri før kjørt et asfaltløp på så ekstreme forhold. Det har vært gjørme og sand over veien, overvann på og bekker i sporet, store steiner som har rast ut i veien. Jeg er godt fornøyd med den første prøven, ikke så fornøyd med den andre. Men sammenlagt er 4. etter første dag innenfor målsetningen. Jeg venter på at første pallplassen på asfalt skal komme, den kan godt komme her.»

På SS3 ble resultatene av det absolutt uvanlige slaget. Elfyn Evans, som riktignok hører til toppsjiktet av førere, slo en fører som Jari Matti Latvala, med 33,1 sekunder på 36 km, det er nesten ett sekund pr. km, og Mads med 40,5 sekunder, det er over ett sekund pr. km. På 3 neste plassene etter Evans kom Kevin Abbring, Stephane Sarazzin og Bryan Bouffier. Dette er førere som vanligvis ikke finnes på toppen av WRC-listene. Men all ære til dem, som mestret forholdene, sikkert også godt støttet av en veldig bra jobb fra safety crewene sine, som kjører først og gir detaljopplysninger til førerne. Og klokka lyver ikke.  

Sammenlagt etter første dag leder Elfyn Evans, 18,7 sekunder foran Kevin Abbring, som er 4,2 sekunder foran Jari Matti Latvala og deretter Mads, 15,9 sekunder etter.  

Etter værmeldingen er ekstremværet nå over, og det forventes helt andre forhold fra i morgen.

Bilder av ekstremforholdene kan sees her.

For detaljerte oppdateringer fra rallyet: www.wrc.com.  www.madsostberg.no oppdateres også med Twitter, Instagram og Facebook gjennom løpet.

 Foto: Citroen Racing Media