Etter det har det blitt flere andreplasser og tredjeplasser, men også flere brutte løp. Flaks har det ikke vært.

Men i år ble det endelig full klaff igjen. Anders og kartleser Roger Eilertsen hadde bare ett mål i årets Rally Sørland og det var å vinne gr N og dermed overta ledelsen i NM i teamets ustoppelige Subaru Impreza Sti.

Gruppe N var den desidert største internasjonale klassen med hele 15 biler til start. Totalt var det nesten 100 med i Rally Sørland som var et to dagers løp med start fredag kveld.

Men NM leder Trond Sveinsvoll fra Stavanger hadde på ingen måte bestemt seg for å gi fra seg NM ledelsen i sin Subaru Impreza Sti. På kveldens første etappe slo han Anders med 3.1 sekund. Anders og Roger skjønte da at de ikke kunne safe for mye for å vinne klassen. Så på de to neste etappene satt gutta et høyere tempo og vant begge disse.

Etter første dag ledet de med hele 17.3 sekunder til Trond Sveinsvoll og 21.1 sekunder på den lovende unggutten Petter Kristiansen som også kjører Subaru Impreza Sti. Som en ekstra bonus ledet Anders og Roger også totalt. Det gjorde at teamledelsen igjen skjerpet inn at det kun er NM som teller. Altså ikke ta sjanser og ta vare på ledelsen i gr N.

Lørdag ble en knalldag med sol fra blå himmel og gode forhold. Anders og Roger fulgte planen til punkt og prikke og kontrollerte inn. De var raskest på samtlige etapper i gr N.

Dessverre for Trond Sveinsvoll ble han stående inne på nest siste fartsetappe og brøt løpet. Det førte til at Petter Kristiansen rykket opp til andreplassen 1 minutt og 32 sek bak Anders. Lokalføreren Frank Ilebekk tok tredjeplassen også han i Subaru Impreza Sti.

Med dette tok Anders og Roger sin 3. NM seier  etter 4 løp! Samtidig rykket Roger opp til en 2.plass i kartleser NM og nå svært nær ledelse.

Det skulle altså gå 10 år mellom første og siste seier i Rally Sørland, men det gjorde at det smakte ekstra godt. Hele 39 biler måtte bryte løpet!

Igjen var det et meget arrangement av KAK. Mange var skeptiske med å flytte hovedbasen fra idylliske Mandal til storbyen Kristiansand, men det fungerte perfekt. Det var flotte veier, og arrangementet på Odderøya er noe av det bedre vi har sett av publikums prøver med en flott ramme rundt med mange aktiviteter  og 4.000 tilskuere bare på den etappen. Det var også folksom ute på fartsetappene.

Anders og Roger sender også en stor takk til hyggelige konkurrenter fra Sørlandet som stiller opp på testing og med fasiliteter før løpet og ekstra flotte supportere med banner og støtte.

RALLY NM Internasjonal klasse gr N etter 4 løp:

  1. Anders Grøndal   –   Subaru Impreza Sti  102 poeng
  2. Trond Sveinsvoll  -    Subaru Impreza Sti    76 poeng
  3. Geir Helge Frøslid     Subaru Impreza Sti    53 poeng
  4. Petter Kristiansen – Subaru Impreza Sti  46 poeng
  5. Frank Ilebekk         -   Subaru Impreza Sti  36 poeng

Neste NM løp er Aurskog – Høland rally som går lørdag 21.juni.

Foto: Benjamin Ward