Allerede fra første fartsetappe satt gutta beste tid av alle NM deltagere og dette fortsatte de med. De vant alle fartsprøver og tok en overlegen seier i Gr N og som en ekstra bonus slo de også de langt raskere WRC og R5 biler som var med i løpet. Med unntak av VM sjåførene Mads Østberg og Pontus Tidemann som kjørte siste utgave WRC biler. De bilene er ikke tillatt i NM og kjørte utenom NM konkurransen.

Anders og Roger var helt klare på å kjøre sitt eget løp å finne et bra tempo uten å ta unødvendige sjanser. De var  litt i brøyta på ss 2 og de fikk en avkjøring helt på slutten av løpets siste fartsetappe på jordet til Golsfjellet fjellstue. Ellers var løpet perfekt og de tok en overlegen seier foran rutinerte Trond Sveinsvoll og Geir Helge Frøslid. Begge i Subaru Impreza Sti. Sveinsvoll vant i Sigdal og med ny god plassering nå leder har fremdeles NM. Hyggelig at Frøslid som har kjøpt Bieltvedt sin Subaru tok en pallplass. Petter Kristiansen som lå på annenplass etter Sigdal var uheldig og tok en drivaksel. Han kommer sikkert sterkere tilbake. Anders rykket fra 5. til 2.plass i NM sammedraget.

For å illustrere farten til Anders og Roger kan vi sammenligne noen tider med Mads Østberg i Citroën DS3 WRC bil. Vi gjør oppmerksom på at Mads kjørte med bredere dekk som brukes i VM og disse er et handicap og han var først på veien. Uansett snakker vi Mads og WRC bil. På ss2 var Anders 1,9 sekund bak. På ss 4 som er løpets lengste og mest krevende etappe 0.7 sek bak og på ss 5 bare 3,3 sekunder bak. Dette forteller at Anders kjørt fort i Mountain Rally.

Nå er det forberedelser til årets stor hendelse VM runden Swedish Rally 2014 som går om en drøy uke. Anders og Roger er påmeldt i WRC 2 og gr N. Så er det å håpe at de kan få til et like bra løp i år. Anders har vunnet gr N de to siste årene i Swedish Rally.

Det er hyggelig at rally virkelig er satt på dagsorden i NRK og dette har gitt en boom også til andre medier. Bra for rallysporten.

Foto: Benjamin A. Ward

Fikk du ikke med deg Tv-sendingen fra Mountain Rally, se den her.