Årets 5. NM runde i racing er kjørt, og dette ble for Team Tvedt en perfekt løpshelg. De fikk pole position i kvalet (som forøvrig er den femte av fem mulige denne sesongen), samt seier i alle tre finaler til tross for å måttet starte som nr 5 og 6 i de to siste finalene.

Teameti har nå ett godt grep om NM tittelen, og det kan faktisk være avgjort før siste finalen på Rudskogen i September. Dette kommer an på hvordan resultatlista ser ut etter neste NM-runde i Danmark Team Tvedt får dessverre ikke anledning til å delta i dette løpet.

-Kvalet gikk som vi håpet, men det ble nære på helt i slutten. Hadde bestetid med god margin noen minutter før slutt, og gav meg litt tidlig da jeg så meg fornøyd med tiden. Men helt til slutt fikk Olav Rygge fart på Audien sin, og satte en tid som var kun 2 tiendeler bak min. Heldigvis var dette hans beste runde, og årets femte pole var dermed ett faktum, forteller en ivrig Bjørn Tvedt.


Team Tvedt startet første finale fra beste startspor, og tok ledelsen umiddelbart når starten gikk. Bjørn satte opp tempoet, og var aldri truet om seieren. Han passerte målstreken med god margin til nr 2, Arild Riise.


Bjørn startet 2. finale fra 5. startspor, og her ble det trangt i første sving. Han klarte å utnytte dette til sin fordel, og kom ut som nr 2, like bak Per Øyvind Seeberg i sin Porsche 996. BJørn var klart raskere enn ham, og etter to runder klarte han å smette forbi. Dro lett fra ham, og vant igjen med god margin, igjen med Arild Riise som nr 2, mens Per Øyvind Seeberg endte tilslutt på 3. plass.


I den siste finalen hadde Bjørn startspor 6, og her fikk han ikke en like god start. Han kom ut som nr 5, men klarte å bremse seg forbi 2 stykker i den 3. svingen. Han jaktet da på Kjetil Hove i Mitsubishi Evo, og bremset seg enkelt forbi ham en halv runde senere. Imellomtiden hadde Per Øyvind Seeberg fått en knallstart og en god luke oppe i teten. Det tok ikke mer enn to runder så var Bjørn helt oppe i hekken på ham, og lurte seg forbi på akkurat samme sted som i den første finalen. Nok en gang var det ingen som klarte å holde Bjørns tempo, og han passerte målstreken etter tolv runder som vinner, hele 12 sekunder foran nr 2, Jesper Møller Jensen. Per Øyvind Seeberg ble igjen nr 3. 


-Dette har vært en helt fantastisk løpshelg, og det skal nå mye til for at dette ikke skal holde hele veien. Av årets 15 finaler har jeg vunnet hele 9, og vært på pallen på 14 av dem. Og som nevnt tidligere, pole position i alle kvalifiseringer, avslutter en glad Bjørn Tvedt.