Den siste runden i Drifting-NM ble avholdt på Skandinavisk trafikksenter i Kristiansand 29-30 August. Arrangør var NAF Motorsport Kristiansand.

Det var duket for en meget spennende siste runde, det var utrolig tett blant Top 8 i NM. Her var ingenting avgjort. I NC semipro var det tett om 2 plassen, 1 plassen var allerede avgjort.

I junior NC var det også svært åpent og juniorene var klar for å fight.  

Det var 31 førere som tok turen for å sloss i siste runde. De aller fleste var på plass fredag ettermiddag til et bedre baneområde enn vi noen gang tidligere har hatt. Det var satt opp mange hundre meter med gjerder, mange mange meter med betong vegg på banetrasen og et gigantisk telt for publikum om værgudene ikke ville samarbeide.

Men gjett om værgudene meldte sin ankomst. Det regnte skikkelig om natten men på morgensiden dukket solen opp. Første del av lørdagen med treningen ble preget av en bane som ble mer og mer tørr, men med vanskelige kjøreforhold. Men progressivt igjennom dagen så vi førerne mestre banene bedre og bedre.

Da det var klart for kvalik var banen helt tørr, publikum var på plass og sola skinte.

-Vi fikk se førerene sette sine kvalikrun med høy presisjon og utrolige vinkler, forteller Kåre.

Juniorene fra 15-18 år kjørte som de aldri hadde gjort noe annet. Utrolig morsomt og se juniorene kjøre så hardt at foresatte nok hadde mye høyere puls enn de unge lovende bak rattet.

Når kvelden kom og kvalik var over senket freden seg. Det var utrolig godt som arrangør å ta turen i depoet og slå av en prat med førere, foresatte og team. Folket smilte og var positive, selv om nervene nok sto i helspenn, her var det mye på spill. Natten brakte med seg masse nedbør, men når morgen kom var sola på plass og banen var tørr til trening før finaler.

Søndagen var finaler i strålende vær, førere, team, arrangører og publikum var klar for final fight! Å du verden for noen finaler. Juniorene viste kjøreferdigheter som nok satt et langvarig inntrykk for oss alle. Fryktløse og med enorm presisjon. Andre Olsen trakk det lengste strået og vant denne runden, samt sikret seg seieren for NC jr. Martin August Myrseth som hadde tatt veien helt fra Frøya, kjørte seg til en flott andre plass og ble nr 2 sammenlagt. Det blir gøy å følge juniorene i tiden som kommer.

I NC semipro var allerede seieren avgjort før runden til Ole Morten Davanger fra Bergen. Men for noen finaler, det ble levert noen utrolig heftige kamper i twin kjøringen. Til slutt sto det om Ove Bjørge fra Bergen og Kristoffer Tisland fra Konsmo. Etter en utrolig spennende finale trakk Ove Bjørge det lengste strået og sto øverst på pallen. Andreas Olsson kjørte heftig og sikret seg en andre plass sammenlagt tett fulgt av Kristoffer Tisland på en sammenlagt tredjeplass.

I klassen Pro ble det utrolig spennende finaler. Det ble kjørt og satset maksimalt og top 4 ble en virkelig thriller. Kenneth Nordnes var uheldig og kjørte i veggen og måtte bryte, Odd helge Helstad fikk rådebank, men klarte å holde bilen i livet slik at han fikk sikret seg en tredjeplass. Kampen sto til slutt mellom Stig «Smygen» Wilhelmsen fra Bergen og Tor Arne Kvia fra Egersund. Etter en meget spennende fight gikk Tor Arne Kvia av med seieren. Stig Smygen Wilhelmsen sikret seg NM gull, etterfulgt av Odd Helge Helstad og Kenneth Nordnes.

-Vi som arrangører vil takke for en fantastisk helg. Tusen takk til alle frivillige, funksjonærer og samarbeidspartnere som la ned mange timer med arbeid. Resultatet er vi veldig godt fornøyd med! Dette er vi stolt av, avslutter Kåre Nysted Andersen, leder for NAF Motorsport Kristiansand.

Se poengstillingen her

Foto: Ann Louise Blikra