Det var selveste varaordfører i Eigersund Kommune Unn Therese Omdal som åpnet banen.  NMK president Odd Byberg, representant fra Norges Bilsportforbund v/Svein Magne Øksnevad og NAF Stavanger v/Steinar Omland, samt flere personer fra firmaer som har vært med og bidratt til at denne drømmen kunne bli virkelighet. 

-Støtten og velviljen firmaene i Dalane/Jær-regionen har vist ved å stille med varer, maskiner, tjenester, assistanse osv. er helt ubeskrivelig, sier leder i NMK Egersund Cecilie Tengesdal i en kommentar til Roganytt. For ikke å glemme alle de fantastiske medlemmene (og ikke-medlemmer faktisk) som har jobbet og stått på, sent og tidlig, både i sol og pøsregn på tusenvis av dugnadstimer. Det er både rørende og fantastisk, ja jeg har ikke ord. Uten dugnadsfolkene og firmaene så hadde ikke dette vært løselig. En kan ikke få takket dem nok, avslutter Tengesdal.

Etter banen var åpnet tok Varaordfører Omdal utfordringen med å sitte på noen runder i en rallycrossbil. Preben Myklebust tok med Omdal på de første rundene. På spørsmål hva hun følte etterpå sa hun, dette var kjempetøft.

Totalt stilte over 100 biler til start i bilcross og rallycross åpningshelgen.

Se oversiktsfilm fra banen her -

https://www.youtube.com/watch?v=o-CIgRrhurM

Foto: Magnar Larsen