Som vanlig på Notodden regnet det litt i dagen før løpet uten at de skapt problemer for arrangøren NAF Notodden og NAF Asker og Bærum. Topografien rundt Notodden byr på krevende grusveier noe førerne setter pris på.

Kameratduo fra Steinberg vant NM-runden Rally Telemark

Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen har hatt et høyt tempo i hele år, men det har vært mye stang ut. Lørdag vant Steinberg-guttene NM-runden Rally Telemark i Notodden og var raskeste bil på samtlige fartsetapper.

Larsen og Eriksen satte tidlig standarden da de vant både SS1 og SS2, foran hans hardeste konkurrent Anders Grøndal fra Drammen. Grøndal kunne ikke fortsette etter å ha kjørt av veien på SS3, men Larsen holdt trøkket oppe og vant de resterende fem etappene.

- Det var fullt fokus og vi kjørte med like godt tempo hele dagen, forteller Larsen.

Løpet ble kjørt i et fantastisk høstvær i området rundt Notodden. Om to uker tar duoen Larsen og Eriksen med seg hele sitt team Larsen Motorsport og reiser til Latvia for å kjøre deres andre EM-runde i karrieren. NM-seieren i Telemark ble dermed en perfekt oppladning til deres siste forberedelser til EM-løpet ved navn Rally Liepaja. Dette kjøres 2 timer vest for Riga, fra 16. til 18. september.

Oppturen denne sesongen kom da det det gjaldt som mest. Sesongen har bydd på mye stang ut for de hardarbeidene guttene, men de totalvant også Hurumsprinten i april og debuterte med topp fem-tider i EM-runden på Azorene i juni.

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen ble klokket inn drøye to minutter foran Oscar Solberg og kartleser Øyvind R. Beckstrøm, mens Steve Røkland og Patrik Barth knep tredjeplassen totalt. Tilsammen tilbakela rallyførerne 291 km, hvorav 77 km fordelt på åtte fartsetapper.

Disse ble Norgesmestere i sin klasse 1 runde før siste NM rally på Hedmark:

KLASSE 3: FØRERE MED BILER 2 WD

Totalt nr 6

Søren Snartemo NMK Konsmo Arne-Ingar Stulen NMK Hadeland

BMW M3 Tid 51:09.9

Etter en fantastisk sesong der M3'en har fungert uten et fuskeslag i år (noe som ikke akkurat er vanlig med disse gamle bilene) var det utrolig deilig (og fortjent) å kunne sikre NM gullet allerede under Rally Telemark. Vi gikk ut med mål om å gi Anders Kjær kamp om seieren, da vi så at han kanskje var den sterkeste konkurrenten på papiret. Men når han fikk problemer på SS3 ble det litt vanskelig å holde konsentrasjonen oppe (litt for mange tanker rundt NM gullet tenker jeg ).

Men når Vidar Nordbø begynte å sanke sekunder på SS 5 og SS6, bestemte vi oss for å legge NM på hylla å kjøre for seier i Rally Telemark.

Et løp vi liker, som i år stilte med fantastisk spennende og utfordrende veier. Takk til arrangøren for et supert rally avslutter en smilende kartleser  Arne-Ingar Stulen

NM klasse KLASSE 4F: FØRERE I NASJONALE KLASSER 4W

Totalt nr 7

Jo Inge Bakken og Tommy Slåstad

KNA Kongsvinger Mitsubishi Evo VI Tid 51:10.9

En fornøyd sjåfør Jo Inge Bakken forteller at det var ekstra morro å bli Norgesmester allerede i nest siste løp som går i hjemfylket Hedmark. Eneste skår i gleden var å miste seieren i kl 13 i forbindelse med en protest hvor de fikk ny stipulert tid på ss2 etter en avkjøring av en annen deltager.  Denne avgjørelsen vil sikkert debatteres lenge i forbundet og andre fora.

NM klasse 4F: FØRERE I NASJONALE KLASSER 4WD

Totalt nr 7

Jo Inge Bakken og Tommy Slåstad

KNA Kongsvinger Mitsubishi Evo VI Tid 51:10.9

1 i klassen og 2 totalt Oscar Solberg KNA Indre/Ytre Østfold og Øyvind Rødsjø Beckstrøm NAF Msp Romerike

Subaru Impreza Sti Tid 49:21.6

Steve Røkland fra Kongsvinger, med nok en pallplass totalt i en NM runde i Rally Telemark

1 i klassen og 4 totalt Steve Røkland NMK Gardermoen og Patrik Barth MK Ratten (S)

Peugeot 208 R2 Tid 49:38.8

Under helgens NM runde Rally Telemark kjørte Team Norway føreren Steve Røkland med sin kartleser Patrik Barth inn til nok en pallplass på totallisten, denne gang kjørte de inn til en strålende tredjeplass blant alle deltagerne i løpet, blant deltagerne med 2wd var de hele 1 min og 36 sek foran neste fører og hele 5 min og 20 sek foran neste fører innenfor samme NM klasse 

Steve og Patrik begynner å bli kjent med å være på pallen totalt i NM løp, dette er deres tredje pallplass så langt i år da de tidligere i sesongen havnet på en andreplass i Rally Sigdal og en tredjeplass under Rally Finnskog.

De har ikke kjørt deres Peugeot 208R2 på grus siden oppbyggingen tidligere i sommer men det tok ikke lang tid før tempoet var på plass, forrige grusløp var ERC runden på Azorene den i gang for M-sport i Deres Fiesta R2 Ecoboost.

Styrke ledelsen i NM og få tilbake godfølelsen var målet med turen og det ble fullklaff på alle plan. Ser man bort fra en snurring på ss3 gikk løpet tilnærmet smertefritt selv om godfølelsen og tempoet ikke var helt til stede på den første etappen.

- Nei jeg hadde ikke helt godfølelsen på den første etappen selv om jeg nå i ettertid ser at tiden slett ikke var så ille, uansett så er jeg kjempefornøyd med gjennomføringen av løpet, bilen fungerte nok en gang smertefritt og det er jo gjerne litt spenning med en bil man akkurat har skrudd sammen om alt er helt 100%. Resultatet viser at teamet har gjort en god jobb og jeg må få takke alle som gjør dette mulig sier han. 

Stillingen i Rally NM etter Rally Telemark

KLASSE 1 :

1. Steve Røkland 107 P.

2. Håkon Sveen Frøslid 91

3. Miriam Aasli 81

4. Ole Martin Karlsen 58

5. Trond Lyseng 53

KLASSE 2 :

1. Anders Grøndal 118 P.

2. Oscar Solberg 105

3. Mads Østberg 86

4. Kenneth Johnsrød 86

5. Geir Helge Frøslid 63

KLASSE 3 :

1. Søren Snartemo 161 P. og Norgesmester 2016

2. Vidar Nordbø 112

3. Tom Kristian Lien 100

4. Edvall Martin Stenberg 78

5. Lars Martin Stensbøl 57

KLASSE 4 :

1. Jo Inge Bakken 136 P. og Norgesmester 2016

2. Bernt Kollevold 76

3. Tony Caspersen 67

4. Stein-Erik Brynildsen 65

5. Tommy Transeth 58

KARTLESERE

KLASSE 1 :

1. Marius Fuglerud 91 P.

2. Rita Kristensen 81

3. Aleksander Lengaard 58

KLASSE 2 :

1. Øyvind R. Beckstrøm 105

2. Ola Fløene 86 P.

3. Erik Borge 66

KLASSE 3 :

1. Arne Ingar Stulen 161 P.

2. Helge Turvoll Lien 100

2. Erik Spilling 92

KLASSE 4 :

1.Tommy Slåstad 136 P.

2. Ove-Johnny Andersen 76

3. Vemund Leivestad 65