Anders har mange gode minner fra Rally Sweden, og han har vunnet gruppe N to ganger.
Det ene året ble Anders og Roger også nr 2 i WRC 2 kun slått av en RRC-bil.

Anders og Roger kjører i WRC 2-mesterskapet som er klassen under WRC hvor
fabrikkteamene deltar. Klassen består av R5, S2000 og RRC-biler. Dette er heftige rallybiler som utseendemessig ligner på WRC-bilene, men de er trimmet noe ned i forhold til WRC.

Rally Sweden er det første av seks løp som Anders Grøndal DS Rallyteam skal kjøre i år. Det dyktige serviceteamet og Anders har gjort en god jobb med å finne oppsett på snø og is. Dette var ikke klart til Sigdalsrally, men på Rally Hadeland fungerte det perfekt og det ble totalseier.

I år er det stor deltagelse i WRC 2 med mange dyktige konkurrenter, så det blir tøff kamp om pallplassene. For Anders og Roger som satser på VM-serieren i WRC 2, er det svært viktig å komme til mål og å skaffe viktige poeng i mesterskapet.

Shake down, som er en testetappe før løpet, starter allerede torsdag morgen, mens første fartsetappe går på Färjestad Travbane i Karlstad samme kveld. Her er det duellkjøring.
Fredag er den store norske dagen, med etapper på Kirkenær og Finnskogen, mens etappene lørdag og søndag går i de svenske skoger. Den avsluttende fartsetappen er Värmullåsen på søndag.
Fullt program og oversikt med starttider og resultater finnes på - www.rallysweden.com.

Husk også rallysendingene fra VM-løpet på TV2. Tider finnes på www.tv2.no. Løpet sendes også på Svensk TV – Sveriges Radio.

Foto: Benjamin Ward