Selv om det er verdensmesterskapet i klassen WRC 2 som er hovedmålet til Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen i teamets nye Citroën DS 3 R5, kjøres det noen NM-runder for å få kjøretrening. Debuten skjer i Sigdalsrally som er årets første NM-runde.

Dette er et løp hvor Anders har hatt mye suksess med flere totalseire.
Det venter ikke Anders og Roger i årets rally. Årsaken er at det fremdeles gjenstår mye testing av den nye bilen. Det er første gang en DS 3 R5 går i et vinterrally, så ingen har erfaring i å stille inn bilen for kjøring på is og snø.

Anders og Roger har fått testet en god del, men fremdeles gjenstår mye for å få ut maksimum av bilen.

Årets første store mål er WRC-runden Rally Sweden.

Nå gjelder det bare å få mest mulig mil på snø og is. Å konkurrere på høyt nivå i NM vil også gi svar på hvor langt teamet har kommet med å gjøre bilen optimal.

Sigdalsrally går lørdag 17. januar. Første bil starter kl 9.00. Anders og Roger har start nr. 2 av de 74 bilene som deltar. Det er 7 fartsetapper på tilsammen 91,76 km, mens transportetappene utgjør 242,78 km. Det er lagt inn 3 servicer.

Mer informasjon med kart og løypebeskrivelse og ikke minst resultater kommer på www.sigdalsrally.no.

-DS 3 R5 har et veldig potensiale», sier Anders som føler at teamet er på rett vei. Etter å ha kjørt et annet merke i hele 12 år kunne både fører, mekanikere og ingeniører bilene ut og inn. Nå er alt nytt og det er mye å lære for både fører og mekanikere.

Foto: Automotek