DS 3 R5 for bruk i VM i WRC2 kom til Norge i desember i fjor. Anders Grøndal og hans team har allerede fått vist potensialet i bilen og mannskapet med totalseier i Rally Hadeland foran offisiell fabrikkfører for Citroën, Mads Østberg, som i det løpet kjørte en tilsvarende bil.

Å satse på VM og samtidig få kjørt løp i Norge med bare én bil har derimot vist seg svært utfordrende logistikkmessig. Derfor har Anders Grøndal og hans team nå kjøpt en DS 3 R5 til. Dette er en brukt bil som er kjørt av Stéphane Levfebre, en svært lovende fører i Citroën Racing-stallen. Selve kjøpet har gått raskt, og bilen ble hentet av en ildsjel som kjørte Drammen – Frankrike non stop sist helg. Nå er bilen i Mandal, ferdig dekorert og klar for Rally Sørland som starter på ettermiddagen, fredag 24. april.

Rally Sørland har Anders et helt spesielt forhold til. Her debuterte han på grus som 19-åring i 2003 og vant gruppe N. Siden har det i dette løpet vært både oppturer og faktisk flest nedturer etterssom han flere ganger har ledet, men både punkteringer og krasjer har stoppet muligheten til totalseier. Men senest i fjor gikk bra med overlegen seier i gruppe N og andreplass totalt. At farfar Nils Fredrik Grøndal totalvant løpet i 1956,1957 og 1958 gjør at Anders svært gjerne vil klare det samme.

Neste VM-runde i WRC for Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen er Rally Portugal som går av stabelen i slutten av mai.