I NM i bakkeløp stiller svært ulike biler i konkurranse mot hverandre i samme klasse. Anders Grøndal imponerte alle da han vant løpet og fikk NM-tittelen i sin DS 3 R5. Seieren betød også Grøndals ellevte NM-gull totalt.

Drammenseren Anders Grøndal, NAF Motorsport Asker & Bærum, stilte til start i årets norske mesterskap i bakkeløp i teamets DS 3 R5. Mesterskapet skulle avgjøres i og rundt skiflyvningsbakken i Vikersund. Underlaget var både asfalt og grus i en krevende og variert trasé. Etter tre omganger på fredag og tre omganger lørdag ville Norgesmesterne i fem klasser kåres. Løpet hadde rekordstor deltagelse med over 160 biler til start.

I utgangspunktet skulle ikke Anders kjøre årets NM i bakke, men da teamet fikk en konkurransebil til, ble det likevel mulig. I bakke-NM er klasseinndelingen spesiell ettersom klasse 5, biler med firehjulstrekk, består av rallycross Supercars, WRC, gruppe B, RRC, R5 og gruppe N. Det blir ganske stor forskjell på bilene. Anders var derfor lenge i tvil om han skulle kjøre, men hadde heller ikke lyst til å gi fra seg NM-tittelen uten kamp. I tillegg gir all kjøring i DS 3 R5-bilen verdifull erfaring.

Allerede på torsdagens trening viste det seg at Anders og DS 3 R5 fungerte meget bra og det ble raskeste tid. Da ble håpet om nytt NM-gull tent.
På fredag var Anders var raskest av alle deltagere i alle tre omganger. Det skulle også kjøres nye tre omganger på lørdag, og det er raskeste omgangstid som gjelder. Så om Anders hadde fått 3. tid i siste omgang på lørdag, kunne han ha mistet NM-tittelen som egentlig så grei ut etter fredagens kjøring. Nervene var derfor tilstede helt til siste omgang.

Heldigvis kunne Anders fremvise overbevisende kjøring også på lørdag, og han vant alle tre omgangene. Dermed var nok et NM-gull erobret. Han var eneste deltager som vant samtlige omganger. Og han vant sitt ellevte NM-gull totalt fordelt på bakkeløp og rally.

Nå er det fokus på forberedelser til VM-runden i WRC i Portugal som starter den 21. mai.