Løpet startet som bestilt for publikum med kun noen tiendeler i differanse mellom første- og andreplassen. På de neste etappene opparbeidet Anders seg en liten glippe på drøye fire sekunder, men Sveinung svarte og etter ni av elleve kjørte etapper skilte det fattige fire tiendeler i Sveinung sin favør. Spenningen var nærmest uutholdelig for NAF Øvre Østfold-teamet, og spesielt for mannskapet i bilen.

Den nest siste etappen ss10 Mauset, er en etappe Sveinung har slitt med å få full klaff på og også denne gangen måtte han gi bort verdifulle sekunder. Det var imidlertid ikke mere enn at det skulle gå an å hente det igjen på siste etappe, Vangsåsen. Sveinung og Roger visste at de var nødt til å gi alt og litt til, og duoen var skjønt enige om at her måtte det briste eller bære. Om det var det lille ekstra de måtte satse som skulle felle dem er ikke godt å si, men en for sein innbremsing inn i en sjikane, med påfølgende rygging som resultat, gjorde sitt til at guttenes eneste seiersmulighet var at Anders skulle gjøre en større feil. Det gjorde han imidlertid ikke, og enormt skuffet måtte guttene innse at gullet ikke lot seg forsvare.

- Det er selvfølgelig en vanvittig stor skuffelse å ikke lykkes når vi er så nær, så nær, men selv om vi ikke klarte hovedmålet vårt er det ingen grunn til å skamme seg over sesongen. Vi har vunnet omtrent like mange fartsetapper som NM-vinneren og jeg er ikke redd for å påstå at vi nok en gang er det mest driftssikre teamet i NM. Jeg skylder mekanikerne mine en enorm påskjønnelse for den jobben de gjør både i forkant, under og etter løpene med å holde bilen i gang - den stopper faktisk aldri! Hadde det vært Norgesmesterskap for mekanikere, hadde gutta hatt flere pokaler enn meg, avslutter Sveinung med blandede følelser.

Nå som 2013-sesongen er fullført vil teamet analysere sesongen som er gått og vurdere utsiktene for neste sesong. Det eneste som er sikkert er at det tok under to sekunder fra andreplassen var et faktum til revansjelysten meldte seg.