Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling fredag kveld kunne han motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september.
 
Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både Shortcar, en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift og en Citroën DS3 Racing Cup-bil på den store asfaltbanen. De kjørte gokart og i tillegg speedcar, delvis i terreng, på grus og asfalt. De konkurrerte i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De blir også målt på presentasjon for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.
 
Juryen hadde som alltid en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang i under årets konkurranse var Henrik Krogstad.
 
Henrik Krogstad (17) kommer fra Langevåg og Ålesund-klubben KNA Nordvest. Han er et produkt av det gode gokartmiljøet som har vært i denne klubben i mange år. Henrik startet allerede som 7-åring. De tre siste årene har han kjørt baneracing i klassen Seven Racing. Han ble norgesmester i fjor, og tok sølv i år.
 
Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, NMK og Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.
 
 
Finaledeltagere 2015 var:
Fredrik Ågedal                         NMK Konsmo                          19 år     Rallycross
Aleksander Bjørnstad            NMK Hamar                          16 år    Crosskart
Thomas Hårberg                   NMK Verdal/Levanger           21 år    Rallycross
Henrik M. Krogstad                KNA Nordvest                       17 år    Racing
Marius Vardeberg                  NAF Msp Vålerbanen            18 år    Crosskart
Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad