Drammenseren Anders Grøndal, NAF Motorsport Asker & Bærum visste at han på lørdag kunne bli historisk ved å bli tidenes yngste bilfører til å ta 10 NM gull i teamets ustoppelige Subaru Impreza Valvoline Sti gr N bil. Men da måtte han og kartleser Roger Eilertsen først slå rutinerte Trond Sveinsvoll  i maken Subaru Impreza Sti gr.N. Det hele skulle avgjøres i to dagers løpet Rally Hedemarken som var årets 6. NM runde.

Anders har alltid kjørt fort i Rally Hedemarken og nettopp her vant han sin første NM runde i gr N i 2005 etter en sekund duell med Martin Stenshorne. Han totalvant også løpet i 2012 og 2013 med gr N bil. Anders hadde strenge ordre om ikke å ta opp konkurransen med R5 og S2000 bilene, men kjøre sitt eget løp og tenke på egen klasse gr N.

Det hele startet med mørkekjøring fredag kveld i Hedemarken skogene og Anders og Roger vant ikke bare den første etappen i klassen, men også totalt. Teamledelsen fryktet nok da at Anders og Roger hadde en annen plan enn det vi var enige om. Det fortsatte med høyt tempo på den andre prøven hvor de igjen tok en klar bestetid i klassen og andretid totalt. Det betydde at de også lørdag morgen kjøret ut med start nr 2. Ved kvelds servicen var både Anders og Roger klare på at de kjørte i sitt eget «komfort» tempo og ikke tok sjanser.

Lørdag morgen var det full fart igjen og 8 fartsprøver skulle kjøres før vinnere skulle kåres. Anders og Roger fortsatte i et enda høyere tempo og totalvant begge de to prøvene før service og ledelsen de tok alt fra ss 3 gav de aldri fra seg. Da de også var totalraskest på den andre loopen inn til siste service  skjønte teamet at det ikke bare gikk mot klasseseier med også totalseier. Dette til tross for at to av prøvene gikk på en bilcrossbane som klart favoriserer R5 og S2000 bilene. Men oppe i Brumundal med blant annet Mauset etappen har Anders avgjort dette løpet før og det ble to nye bestetider. Da var det i prinsipp avgjort.

Anders og Roger vant alle prøvene i gr N med god margin og 6 av 10 prøver totalt. Det var derfor svært fornøyde karer som kunne feire NM gull alt før siste NM runde Rally Telemark som arrangeres lørdag den 4.oktober. Men også det blir et viktig løp for teamet. Kartleser Roger Eilertsen leder NM for kartlesere og med et godt resultat i Rally Telemark kan teamaet ta sitt 3. NM gull i 2014. Bedre kan det ikke bli!

NM gr N

  1. Anders Grøndal Subaru Impreza Valvoline Sti -  162 poeng
  2. Trond Sveinsvoll, Subaru Impreza STi – 117 poeng
  3. Geir Helge Frøslid, Subaru Impreza STi  - 94 poeng

NM Kartlesere ( Alle klasser )

  1. Roger Eilertsen, Subaru Impreza STi gr N – 162 poeng
  2. Torstein Eriksen, Ford Fiesta R5 – 153 poeng
  3. Veronica Engan, Peugeot 208 R2 – 152 poeng

Foto: Benjamin Ward