Veronica er født med motorsport i blodet og startet sin karriere i 2001 som kartleser for sin far Kjetil Engan. Hun har loset mang en dyktig sjåfør gjennom skogene i rallysirkuset.

I år har hun vært kartleser for talentet Steve Røkland i en Peugeot 208 R2. Duoen har kjørt både nasjonalt og internasjonalt i løpet av sesongen og gjentatte ganger bevist at de er å se opp for.

Før finaleløpet i årets Rally-NM var det flere som kjempet om de gjeveste plassene i kartleser-NM.

Dramatikken tok til på den nest siste fartsprøva. Inntil da lå Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum i tet. Alt syntes å være under kontroll for Grøndal, som var mester i klassen for firehjulsdrevne utrimmede biler allerede etter forrige runde på Hamar. I Telemark kjørte teamet for seier som ville sikre Roger Eilertsen  NM-gull for kartlesere. Slik skulle det ikke bli, for på den nest siste prøva måtte Subaru-teamet bryte fra ledelse etter at de kjørte i en stein. Dermed gikk drømmen i oppfyllelse for Veronica Engan, som blir den første kvinnen som tar NM-gull for kartlesere.

-Dette er stort, var alt Engan greide å si etter målgang.

NM-bronsen for kartlesere ble vunnet av Roar Sundsten fra NAF Motorsport Asker & Bærum, han kjører med Bjørn Bækkevold i nasjonal klasse for firehjulsdrevne biler. Han var tre poeng foran Torstein Eriksen, kartleser for Frank Tore Larsen. Blant topp 10 i kartleser NM finner vi hele 4stk som kjører for NAF Motorsport! 

Topp 3 i kartleser-NM:

  1. Veronica Engan (NAF Motorsport Asker & Bærum)
  2. Roger Eilertsen (NAF Motorsport Asker & Bærum)
  3. Roar Sundsten  (NAF Motorsport Asker & Bærum)

NAF gratulerer medaljevinnerne, og spesielt Veronica som nybakt Norgesmester!

Foto: Benjamin A. Ward / www.benjaminward.no