Aleksander Schjerpen delte også denne helgen bil med  svenske Fredrik Blomstedt. Aleksander er 23 år og fra Elverum og kjører i år sin andre sesong i British GT for Ginetta og Century Motorsport.

På lørdag var det trening og kvalifisering i et meget skiftende vær som gikk fra sol til regn og tilbake til sol. Aleksander kjørte første del av kvalifiseringen og var 4 raskest og beste Ginetta. Etterpå kjørte Fredrik og deres samlede tid kvalifiserte til 4 startspor i søndagens løp som gikk over 2 timer.

Søndag startet med fint vær. Først var det en Warm up hvor begge kjørte meget fort. Deretter var det pit walk hvor alle publikummere kan gå i pit lane å se på bilene og få autografer fra sjåførene.

Teamet valgte Aleksander til å starte løpet.  Aleksander startet bra fra 4. startspor og kjørte seg raskt opp til andre plass, forbi en Aston Martin og en Lotus.  Etter 1 time hadde Aleksander kjørt seg opp til første plass og byttet  med Fredrik, teamet hadde en suksess straff på 15 sek lengre depotstopp som følge av at de ble nr  2  i forrige løp på Snetterton. Etter 2 timer kom de i mål på 4 plass.

Aleksander sa etter løpet: ”dette var mitt beste løp denne sesongen, bilen fungerte bra, og teamet gjorde et fantastisk jobb!”

4.plassen ga Aleksander nok poeng til å sikre seg en imponerende 2.plass i GT4 PRO mesterskapet.

-Det er en utrolig bra måte og avslutte sesongen på, vi har vært veldig sterke i siste del av sesongen med en rekke gode resultater og pall plasser, og vi fikk bevist dette med 2.plass sammenlagt i PRO klassen, sier Aleksander.

Photo: Jakob Ebrey