Årets minneløp er det fjerde i rekken. Det første ble arrangert i 2010 i forbindelse med utgivelsen av boka “John Unnerud – Spydebergekspressen.”

John Unnerud er den egentlig Spydebergekspressen. Han fikk tilnavnet lenge før sambygding Petter Solberg ble født. Han var blant annet tidenes første norgesmester i rally i 1967.

Årets minneløp tar deltagerne 25 mil gjennom veiene i Spydeberg og omegn. Det skal også kjøres ferdighetsprøver i Spydeberg, og der blir det en fin anledning for publikum å se fine, gamle biler i aksjon.

Tradisjonen tro går løypa gjennom Tomter gård som var John Unneruds hjem. Hans datter Anette bor der nå, og hun ønsker velkommen til gards. Både hun og broren Christian deltar i gjennomføringen av løpet.

John Unneruds barn har gitt oss sølvpokalen som faren vant i Glommaløpet i 1968. Den er løpets vandrepokal, og innehas nå av Rolf- Ingar Schou. Han fikk første napp i pokalen i fjor, og overtok den da etter Torbjørn Bye som fikk den i 2011. Pokalen går til den sjåføren som har beste totaltid på ferdighetsetappene. Det er de med biler fra 1981 og eldre som er med å konkurrere om det gjeve troféet.

På Fjellheim i Spydeberg sentrum vil det være åpen kafeteria hele dagen. Her vil lagene starte om morgenen kl. 9.00, de vil komme innom for lunsj midt på dagen, og de kommer i mål her ca. kl. 17.00. Om kvelden vil premieutdelingen foregå på Fjellheim.

NAF Øvre Østfold oppfordrer deg til å ta turen til Spydeberg og Fjellheim lørdag den 28. september.

Les tilleggsregler her