Et spennende langløp over tre timer skal også avvikles på søndag.

Det er NAF Motorsport Vålerbanen som står som arrangør av helgens racing-begivenhet.  På Vålerbanen er det klassene Seven Racing ogGT, som har NM-runder til helgen. NM-klassene kjører to finaler, med unntak av GT-klassene som skal kjøre tre finaler.

Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassene GTF, den nye klassen GT5 og Formel Basic. Helgen avsluttes med et tre timers endurance-løp på søndag ettermiddag.

Toppklassen når det gjelder muskler og prestasjon i norsk racing er GT1. Etter at seks løp er unnagjort på de to rundene så langt i år er det Joakim Ottesen fra KNA Oslo som leder klassen med sin Opel Vectra DTM. Han har kjørt inn 109 poeng. På en andreplass ligger fjorårets norgesmester, Christian Nilsen fra KNA Klepp Motorsport. Han har 66 poeng med sin Chevrolet Corvette. På en 3. plass følger Haavard Lien, norsk sportsvognklubb, også han i Chevrolet Corvette, med 46 poeng.
I GT2 er det Frode Alhaug fra KNA Vålerbanen som leder etter seks løp med sin Chevrolet Corvette. Han har plukket jevnt med poeng i alle løp og har totalt 100.  På andreplass følger Pål Berg fra Porsche Club Norge med sin Porsche 993 og 94 poeng
Steffen Andre Feet fra KNA Oslo ligger på en tredjeplass i en Ginetta G50 med 86 poeng.
I GT3 er det Olav Rygge fra NAF Øvre Østfold som har tatt ledelsen med sin Audi TT. Han er kun to poeng foran fjorårets norgesmester i klassen, Bjørn Tvedt fra NAF Haugesund med Seat Leon. På en tredjeplass ligger Odd-Rune Nærsnes fra Porsche Club Norge med Porsche 996 og 70 poeng.

I GT4 topper Kåre Andreas Veim fra NMK Gardermoen i Ford Escort. Han står bokført med 106 poeng.  Rene Kverner fra NAF Motorsport Vålerbanen i Toyota Altezza ligger på andreplass med 80. Aksel Erik Busch fra KNA Oslo ligger på tredjeplass. Han har kjørt inn 67 poeng med sin Chrysler Neon.

I klassen Seven Racing er det mesteren fra 2013 og fjorårets sølvvinner, Jørn Martin Aalerud fra NAF Motorsport Vålerbanen, som topper etter det er kjørt fire løp i klassen. Han har vunnet tre finaler så langt og har 68 poeng. På andreplass følger Trygve Næss fra NMK Verdal/Levanger med 55 poeng. På en tredjeplass ligger Simen Grahnstedt fra KNA Rudskogen med 50 poeng.

Det er norgescup for formula Basic, der bronsevinner i NM i fjor, Alf Marius Loe Sandberg fra NAF motorsport Vålerbanen leder med 88 poeng. På andreplass følger Thea Olsen fra NAF Msp. Vålerbanen med 57, mens Lars Solheim fra KNA Rudskogen ligger på en 3. plass med 54 poeng.

Det er fri trening på Vålerbanen på fredag ettermiddag. Tidskvalifisering kjøres lørdag formiddag, og første runde med finaler på lørdag ettermiddag. GT-klassene kjører to finaler lørdag og en på søndag, ellers kjøres det en finale lørdag og en på søndag for de andre klassene.

Foto: Driver, Jørn Martin Aalerud