Lørdag stilte Aasen og Engan til start i Sigdalsrally med ett mål – de skulle vinne årets første NM-runde på snø. Men med lite snøfall under starten på vinteren i Norge, var det heller ikke mye snø i Sigdal.

– Vi hadde en utrolig god dag i bilen, og ting fungerte mer eller mindre perfekt. Vi hold et høyt tempo, og vi viste at vi var med å kjempet helt i toppen av resultatlisten. Det var moro å se at vi holdt følge med mer motorsterke biler, sier Marius Aasen (22).

Alt gikk etter planen for duoen, og etter fire fartsetapper lå duoen som nummer to totalt da de kjørte ut fra den siste servicen. På den femte, og nest siste etappen gikk det imidlertid galt.

– Før prøven hadde vi bestemt oss for å fortsette i den gode flyten vi hadde hatt før på dagen. Vi hadde seieren så godt som sikret, men vi viste også at ting snur fort i denne sporten. Vi måtte til mål uten noen problemer, forteller Aasen.

Maks uflaks

– Så midt inne på etappen i en fullfartsving, kjører vi over en liten bakketopp med to sprett. Idet vi kjører over det første sprettet, spretter vi ut av sporet og går rett over på neste, og dermed kaster det oss rett ut av veien. Da treffer vi først et dreneringshull, blir kastet rett inn i en fjellvegg og deretter går det kast i kast før vi havner opp ned i en elv. Da handlet vi raskt, sparket ut vinduet på min side og kom oss ut av bilen i løpet av noen sekunder, forklarer Aasen.

De kom begge fra hendelsen uten større skader enn noen blåmerker, en forstuet finger og en forslått hæl. Bilen derimot ble totalskadet i rundvelten.

-  Heldigvis er disse bilene så godt sikret, med veltebur på kryss og tvers. I tillegg har vi hjelm med hans, som sikrer oss for nakkesleng ved en kollisjon som dette. Publikum kom også rask til for å hjelpe, sier Aasen.

Nå jobbes det på spreng for at Aasen og Engan skal komme tilbake i rallyløypa.

– Vi har ikke mye tid, for det er bare en og en halv uke til neste NM-runde. Lysten for å kjøre er bare blitt sterkere for oss begge to, og vi håper virkelig vi får stilt til start i Mountain Rally på Gol, avslutter Marius Aasen