Etter 10 år med base i byen Olbia, er løpet i år flyttet over på den andre siden av øya, til byen Alghero. Mads Østberg, som har kjørt Rally Sardinia hele 6 ganger før, har planen for helgen klar:
 
- Under testen vi hadde her på øya, fant vi mange bra løsninger som forhåpentligvis skal hjelpe oss til et godt resultat. Selv om det er noen endringer i programmet i år med et par nye prøver og forandring på noen gamle, så har jeg kjørt her såpass mange ganger og har erfaring. Planen blir å gå hardt ut fra start og målet er som alltid en plass på pallen!
 
Totalt skal det kjøres 17 prøver, fordelt på 365km med fartsprøver. I tillegg til varmen som gjør dette til et utfordrende løp for bil og fører/kartleser, så gjelder det å ta vare på de 25 dekkene som er tillatt å bruke for å sikre best mulig feste helt til mållinjen.
 
Rally Sardinia er typiske middelhavsveier som er teknisk krevende, sier Mads. – De er raske, smale og med et tynt lag med sand øverst. Flere av grus-prøvene er kantet med autovern av stein, og det er fort gjort å ødelegge noe vitalt om du kommer litt for bredt. Her er det ekstra viktig med riktige noter og å tilpasse kjøringen ettersom forholdene endrer seg!
 
Rally Italia Sardinia er den sjette VM runden på årets kalender. Mads Østberg ligger fortsatt på en tredjeplass totalt i sammendraget, selv etter at det dessverre ikke ble noen poeng etter VM-runden i Argentina. For første gang siden Rally Tyskland 2011 måtte Mads bryte et løp (skadet hånd), og etter å ha kjørt inn til VM-poeng i 23 løp på rad (Finland 2012 – Portugal 2014), ble det ingen poeng etter Argentina. Det er kun 9-ganger verdensmester Sebastien Loeb som har kjørt inn til poeng plass på flere løp på rad. Franskmannen kjørte i perioden Polen 2009 - Australia 2011 inn til poeng på 28 løp på rad.
 

VM poeng 2014 (etter 5 av 13 løp)
1. Sebastien OGIER, Frankrike 112p
2. Jari-Matti Latvala, Finland 88p
3. Mads ØSTBERG, Norge 48p
3. Andreas MIKKELSEN, Norge 48p
5. Mikko HIRVONEN, Finland 40p
6. Kris MEEKE, Irland 32p
7. Thierry NEUVILLE, Belgium 31p
8. Elfyn EVANS, GB 26p
9. Martin PROKOP, Tsjekkia 22p
10. Brian BOUFFIER, Frankrike 18p