Etter å ha kjørt Wales Rally GB hele 7 ganger tidligere, er dette løpet nå nesten som hjemmebane å regne for Mads Østberg, som trives godt på skogs-prøvene i Wales.
 
- Wales Rally GB føles egentlig litt som mitt hjemme-rally, sier Mads. – Både veier og underlag kjennes veldig “norskt” og ettersom dette blir åttende gang jeg stiller til start føler jeg meg absolutt hjemme. Dette er ett av mine favoritt-løp i VM.
 
Wales Rally GB har i år flyttet service-parken fra Cardiff til Deeside, lenger nord i Wales. Flere av prøvene er benyttet tidligere år, men også noen klassikere fra 90-tallet er tilbake. Underlaget er grus, og med typisk walisisk november-vær, så kan nok førerne vente seg både regn, tåke, gjørme og kanskje snø.
 
- Prøvene passer perfekt for min kjørestil og får vi typisk walisisk vær, så er det absolutt en fordel for meg. Jeg trives når det er skikkelig glatt, leirete og gjerne litt tåke også!
 
Totalt skal det kjøres 312km fordelt på 22 fartsprøver torsdag til søndag, og med veldig begrensede service muligheter denne gangen gjelder det å ta vare på bilen underveis. Fredag er det remote-service i Newton, mens lørdag og søndag kjøres uten den vanlige service’n midt på dagen, kun flexi service på ettermiddag/kveld.
 
I 2011 kjørte Mads og Jonas inn til en 2 plass sammenlagt i Wales, og avsluttet på en 4 plass i fjor. I år er det kun pallen som teller. - Kjører helt klart for en topp tre plassering, og kommer til å satse alt på å avslutte sesongen med et godt resultat, avslutter Mads.
 
Wales Rally GB starter med 3 prøver torsdag kveld.