Etter hvert som selvtilliten og rytmen var på plass, økte også farten og gutta var raskest gjennom SS4.
 
-  Det har vært en bra dag, sier Mads på service. – Det var utfordrende på morgenen, men det var vi klar over på forhånd. På SS2 og 3 var det veldig mye hopp og sprett og etter lærepengen i Argentina tok vi kraftig hensyn til det i dag. Fornøyd med å ligge på tredjeplass, det er fortsatt ikke så stort tidsgap mellom 1 og 3, og dagen i morgen tror jeg blir bedre!
 
Rally Italia Sardinia startet med en publikumsetappe torsdag kveld, i byen Cagliari, foran hele 45.000 tilskuere. Rallyet fortsatte med 8 fartsprøver i dag, og remote-service i byen Budduso. Dagen har som ventet vært utfordrende for flere av førerne. Bilen til Mikko Hirvonen tok fyr på transport mellom SS3 og SS4, Thierry Neuville har tapt tid med mekanisk problem og Juho Hänninen måtte bryte etter å kjørt av. Mads’ team-kollega Kris Meeke måtte også dessverre bryte med batteri-problemer på SS5.
 
Henning Solberg, som kjører en Ford Fiesta RS WRC på Pirelli dekk, ligger på en 8 plass sammenlagt. Sammen med kartleser Ilka Minor har han kjørt inn til flere gode tider, og er så absolutt i ferd med å følge opp femte plassen i Portugal tidligere i år.
 
- Jeg er stort sett fornøyd med dagen, forteller Henning. –Det har vært litt opp og ned, men vi har kjørt inn til flere gode tider og er absolutt med enda. Jeg storkoser meg, selv om det har både varmt og støvete, og nyter hvert minutt i bilen. Det har vært litt smårusk med bremsene i dag, men ikke noe dramatisk.
 
I morgen kjøres det kun 4 fartsprøver, men det inkluderer også løpets lengste prøve på hele 59km. Første bil er på veien fra kl 09:18.
 
Resultat totalt etter dag 1 – Rally Italia Sardinia
1 Latvala
2 Ogier +22,4
3 Mads +33,7
4 Mikkelsen +37,7
5 Kubica +56,9
6 Evans +1.19,3
7 Prokop +1.29,0
8 Henning +1.36,9