Leder gjør Sebastien Ogier, 0,9 sekunder foran Andreas Mikkelsen som er på andre plass.
 
Rally Polen startet med tre prøver torsdag kveld. SS1 og SS2 var ventet å være raske prøver og gjennomsnittshastigheten på disse to prøvene var opp mot 120km/t. Kvelden ble avsluttet med en støvete 2,5 km lang publikumsetappe på Mikolajki arena. Etter torsdagens prøver lå Mads og Jonas på en femte plass sammenlagt.
 
Fredag startet med en prøve i Polen, før turen gikk over grensa til nabolandet Litauen. Mads og Jonas var raskest gjennom den første prøva i Litauen og klatret dermed opp til en tredje plass sammenlagt. SS7 og SS8, som skulle være andre gjennomkjøring av prøvene i Litauen, ble begge strøket på grunn av ødelagt vei og fare for sikkerheten til tilskuerne. Dagen ble avsluttet med nok en publikumsetappe på Mikolajki arena nå i kveld.
 
Mads Østberg sier:
- Det har vært en lang dag med mye kjøring, men ikke mye prøver. Jeg syns vi har gjort det bra, vi har kjørt oss opp til tredje plass og har hatt ganske god flyt i dag. Men jeg føler at vi kjører tett opp mot det som er optimalt men klarer ikke helt å henge med allikevel. Akkurat hva vi skal gjøre med det vet jeg ikke helt nå, men vi får diskutere med teamet i kveld for å se om vi kanskje kan hente litt mer ut av bilen, også får vi bare se i morgen. Vi kommer til å fortsette å pushe og selvsagt prøve å hente inn sekunder, men vi har jobba hardt for å ikke tape sekunder i dag.
 
Henning Solberg, som kjører en Ford Fiesta RS WRC for Adapta Motorsport, ligger på en 12 plass sammenlagt. Uten test før løpet, har dagen blitt brukt til å finne det rette oppsettet for de raske veiene.
 
Henning Solberg sier:
- Jeg er godt fornøyd med dagen. Vi gjør litt endringer på oppsett hele tiden, og merker at det går bedre!
 
Resultat totalt etter dag 1:
1 Ogier, VW
2 Mikkelsen, VW +0,9
3 Mads, Citroën +19,5
4 Latvala, VW +32,0
5 Meeke, Citroën +40,0
6 Hänninen, Huyndai +46,8
7 Hirvonen, Ford +1.06,8
8 Kubica, Ford +1.16,1
9 Evans, Ford +1.21,4
10 Neuville, Huyndai +1.22,8
12 Henning Solberg, Ford  +1.27,8