Det er kun 25 sekunder opp til Mikko Hirvonen som leder. Henning Solberg, som kjører i Portugal for Adapta Motorsport, ligger på en syvendeplass.
 
Rally Portugal er et tøft og krevende løp. Underlaget er hardt når det er tørt i været, men blir til gjørme når det blir vått. Prøvene er raske og teknisk krevende, og perfekte noter er avgjørende for et godt resultat. I tillegg gjelder det å velge riktige dekk, kjører man ut på feil dekk, kan man fort tape mye tid på en hel loop av prøver. Det har vært solskinn i hele dag, men kraftig regnvær tidligere i uken sørget for at flere av strekkene fortsatt ikke hadde tørket opp. Sammen med teamet valgte Mads å kjøre ut på ettermiddagens prøver på harde dekk, men prøvene hadde ikke tørket opp nok til at dette dekkvalget var det riktige.
 
- Det har for så vidt vært en grei dag, forteller Mads. – Jeg syns vi starta bra i dag morges. Det var vanskelige forhold som jeg syns vi kom oss bra igjennom. Det har også vært bra i ettermiddag, men feil dekkvalg gjorde at vi tapte litt for mye tid. Både teamet og jeg var overbevist om at harde dekk var det beste, men det var det altså ikke. Men det positive fra ettermiddagen er jo at vi har holdt tilnærmet likt tempo som Ogier, og han var også på harde dekk. Alt i alt så lover det godt for morgendagen!
 
Henning Solberg, som kjører Rally Portugal for Adapta Motorsport i en Ford Fiesta WRC,  ligger på en 7. plass sammenlagt. En punktering på SS4 gjorde at han tapte mye tid, og i likhet med Mads og Sebastien Ogier valgte Henning å kjøre ut med harde dekk etter service.

-Det har vært en bra dag, sier Henning. – Jeg hadde en punktering på den første gjennomkjøringa i dag tidlig, og tapte vel 30 sekunder på det. Uten den så hadde jeg nok bare vært minuttet etter teten. For ettermiddagen valgte vi harde dekk, og det var nok ikke noe sjakktrekk! Men ettersom dette er første gang jeg kjører på disse dekkene, så har jeg i hvert fall lært noe nå, og jeg skal ikke bruke det i morgen tidlig!
 
Mikko Hirvonen leder Rally Portugal, mens Ott Tanak ligger på andre. Sebastien Ogier, som har kjørt først på veien i hele dag, ligger på tredjeplass. Mads følger på fjerde, Henning på syvende, og med Andreas Mikkelsen på niende plass, så er det altså 3 nordmenn inne på topp 10 lista! Jari-Matti Latvala, Robert Kubica og Kris Meeke har alle måttet bryte i løpet av dagen.
 
Resultat totalt dag 1 Rally Portugal:
1. Hirvonen
2. Tanak +3,7
3. Ogier +6,5
4. Mads +25,6
5. Sordo +25,7
6. Neuville +42,0
7. Solberg +1.42,3
8. Hänninen +1.58,2
9. Mikkelsen +2.16,2
10. Prokop +2.59,2