TV2 direktesending - Avduking av bil 

Bakkerud har imponert med to sterke seirer i VM-rundene i rallycross, og ligger nå rett bak Petter Solberg i VM-sammendraget. Denne sommeren og høsten står nye utfordringer for tur, i tillegg til rallycrossen: - Bakkerud skal kjøre resten av sesongen i NTCC/DTC, og han vil nå bruke Marius Nakken sin racingerfaring til å bli en bedre motorsportutøver. De er begge på samme landslag, men vil nå også bli team-kompiser i samme klasse.

- Andreas er en av de største stjernene i Rallycross VM. Han er en positiv og dyktig utøver som vil bli kjekk å ha med i teamet resten av sesongen, sier Marius.

Bakkerud signerte tidligere i år sin kontrakt i teamet til Amerikaneren Ken Block. Han er for de fleste kjent for sine Gymkhana videoer med langt over 100 millioner visninger på You Tube – som har gitt han en superstjerne status innenfor motorsporten, og til en av de største utøverne i sosiale medier med over 5.6 millioner følgere på Facebook.

NTCC, eller Norwegian Thundercar Championship, og DTC er Skandinavias største racingklasse med løp både i Norge og Danmark. Nivået er veldig høyt, og flere av sjåførene er i verdensklasse.
- NTCC serien har et kult konsept, og veldig mange gode sjåfører. Det blir tre ulike type baner og mye nytt – men det blir spennende, sier Bakkerud.

Felles for Marius og Andreas, er at de begge ligger i toppen i sin gren. Marius i racing, og Andreas i VM i rallycross. Bakkerud er klar på at han tross gode resultater på rallycross-banen har mye igjen å lære:
- To av mine argeste konkurrenter i VM i rallycross, Mattias Ekstrøm og Johan Kristofferson kjører full sesong i henholdsvis DTM og STCC. Skal vi være med å kjempe, må vi prøve nye ting. Jeg har fulgt sendingen på TV2 Sportskanalen og ikke minst min Team Norway kollega Marius Nakken tett de siste sesongene. Hovedfokus for meg er trening og utvikling.

- Testen på Rudskogen var veldig vellykket, men det er helt klart at jeg har mye igjen å lære av Marius, og jeg ser fram til å kjøre i samme team som han resten av sesongen, avslutter Bakkerud.

Satsing i teamet ble lansert under Gatebil-festivalen på Rudskogen. Det er Norges største motorarrangement, hvor man møter folk fra alle typer motorgrener.  Her fikk de flere dager med verdifull trening. En god oppladning mot neste løp som går i København sine bygater. En annen viktig faktor er at det andre løpet i serien kjøres på Rudskogen i September. 

Terminliste for NTCC 2016: (Gjenstående løp)
30. – 31. Juli – CityRace København
27. - 28. August - Jyllandsringen
10. - 11. September - Gatebil Rudskogen
24.- 25.  September - Jyllandsringen