Da Automester Serien - DTC / NTCC for første gang i år tok turen til Norge for å kjempe om viktige poeng i mesterskapet på  Rudskogen Motorpark var Nakken tilbake på pallen.

Løpet ble arrangert under fantastiske rammer, da det i helgen var klart for folkefesten Rudskogen Motorfestival.

Til tross surt vær og regn i løpet av helgen stoppet ikke det publikum for å komme og oppleve en motorfest på kanskje Nordens råeste racerbane. Programmet var fult av godbiter. Formel 1 bil, flyshow, helikopter, drifting, show kjøring på motorsykkel, og ikke minst DTC / NTCC ga publikum en virkelig motoropplevelse.

Med banerekord fra 2014, og flere gode plasseringen på banen, kom Nakken selvsikkert til Rudskogen. Og han viste allerede på treningsomgangene at han hadde god fart.

Tekniske problemer under tidskvalifiseringen, gjorde at han kun rakk å gjennomføre en runde. Det holdt likevel til 5. tid. Fra 5. startposisjon i Heat 1, kjørte Marius seg opp til 3. Plass. Til Heat 2 ble de 8 første fra Heat 1 snudd, og Nakken startet da som nr. 6. Nakken klarte ikke å kjempe seg opp i feltet og kjørte inn på samme plass som han startet.

Sammenlagtresultatene gjorde at han startet som nr. 4 i finalen. Det ble en spennende finale der Nakken til slutt kjørte inn til 3. plass bak Casper Elgaard og Dennis Lind.

”Det har vært mye motgang de siste løpene, der vi virkelig ikke har hatt marginene på vår side. Og også en kvalifisering med tekniske problemer, der vi skal være glade vi rakk å gjennomføre en runde, er det utrolig deilig å endelig komme sterkere tilbake, og vise at vi kan! ”.  Sa en tydelig lettet Marius Nakken etter løpet.

Økende interesse rundt klassen:

TV2 var som vanlig til stede i helgen. I tillegg til det, var Nakken også så heldig å få besøk av NRK Sport, som fulgte han og teamet gjennom hele helgen.De fikk et godt innblikk i hvordan en løpshelg er for team og utøver. Dette ble vist på NRK sportsrevyen søndag kveld.

NTCC:
”Ikke bare på tribunene med bortimot 10 000 tilskuere, var helgens motorsport festival på Rudskogen en suksess. Alle NTCC løpene sendes som kjent Live på TV2 og det har vært spennende å se hva vi kunne få av seertall. Racing er liten i forhold til rally og rallycross her i Norge så vi har sett på dem som storebror i denne sammenheng, men kanskje ikke.

Det vi har sett er jevn stigning utover sesongen etter hvert som det har blitt mer innarbeidet og vi har stabilisert oss på rundt 20 000 per sending noe som er litt over TV2’s forventninger på denne kanalen.

Helgens sending derimot toppet det hele med 41000, noe som setter oss på lik linje med WRC og WRX sendingene. Dette er utrolig bra etter så kort tid og med tanke på hvor innarbeidet WRC er etter Petter Solbergs periode der, og nå WRX med Solberg og Bakkerud. Samlet tilskuer antall for sesongen har nå passert 100 000 og den store finale helgen står igjen.

-Vi gleder oss stort til fortsettelsen og neste live sending fra sesong finalen på Jyllandsringen kommer på Sportskanalen og Sumo den 27/9, avslutter Marius.