I helgen ble det sjette løpet i DTC-serien arrangert under den store motorsportbegivenheten Rudskogen Motorfestival. Dette var det første løpet i den felles serien som gikk her hjemme i Norge, og for en gangs skyld hadde de norske utøverne fordelen av hjemmebane.

Det ble kjørt et løp i den norske serien på denne banen i juni, der også en del av danskene deltok. Marius vant her begge løpene i suveren stil med over en hel langside til nr. 2. Dette knyttet stor spenning i forkant av løpet, før hele det danske feltet kom på besøk for å kjempe om topplasseringer og poeng i sammendraget.

Rudskogen Motorfestival hadde ikke bare NTCC/DTC (norske- og danske serien) å vise frem til det store publikumet, men dette ble også krydret med et besøk fra Ferrari’s F1 team som kjørte oppvisning på banen, flyshow og forskjellige oppvisninger på banen og i depoet. Altså en motorsportbegivenhet for hele familien

Nye Rudskogen, Nord Europas mest moderne anlegg er 3217 meter, med en langside på 650m, toppfart på 270km/t, høydeforskjell på 40m og største helling på 7%. En ”Grade 1” bane med asfalterte avkjøringssoner i alle svinger og det ypperste av teknisk utstyr.

Marius viste tidlig på treningsrundene at han hadde god fart og lå helt i teten. På tidskvalifiseringen kjørte han inn til en fin andreplass, og startet dermed i andre starspor i finale 1. Han fikk en fin start og kom seg inn som nr. to, bak sammenlagtleder Dennis Lind. Nakken og Lind dro fra resten av feltet. Marius var flere ganger oppe på siden av Lind, men kom seg ikke forbi. De kjørte over mål som nr. en og to i overlegen stil, med nesten en hel langside ned til resten av feltet.

I finale to blir de åtte første snudd, dermed startet Nakken som nr. 7. Før finalen begynte det som smått å regne, noe som gjorde forholdene svært krevende. Nakken bommet litt på oppsettet på bilen i denne finalen, men klarte allikevel å kjøre seg opp på en grei 5 plass.

Etter marius sin fremdragende kjøring på Rudskogen denne helgen har han sikret det norske mesterskapet (NTCC) med 1 poeng og kan allerede nå benevne seg som NTCC Champion 2013. Marius kjørte denne helgen inn til en første og andre plass i NTCC og det gir han en total på 146 poeng, 41 poeng foran nr to. Dette betyr at Nakken nå har vunnet den norske serien to år på rad.

Når Marius nå allerede har vunnet NTCC, er det vel så spennende om det danske mesterskapet (DTC) der Nakken etter helgen har kommet seg opp på tredje plass. Her vil nok kampen om tredje plassen stå mellom Nakken og danske Casper Elgaard. Nakken skal i hvert fall gjøre alt for å beholde plassen, og klare bragden om å komme på pallen i DTC sammenlagt. Det er når kun et løp igjen av sesongen, dette går neste helg på Jyllandsringen i Danmark.