Løpet gikk på Rudskogen Motorsenter og var det første løpet i Norge i år,  banen kan ses på som hjemmebane NAF Motorsport Ålesund sjåføren, noe han virkelig fikk vist. 

Første dag var satt av som testdag og trening, og allerede her viste Marius de andre hvor farten skulle ligge. Han var toneangivende selv om han hadde de andre toppførerne som blant annet Jan Magnussen pustene i nakken. Magnussen kom rett fra 24-timers løpet LeMans i Frankrike, der han ble nr. 2. LeMans er ansett som et av de mest prestisjetunge løpene i verden, og trekker hundretusener av tilskuere. Jan er nå fabrikksjåfør for Corvette Racing i USA.

Under tidskvalifiseringen satte Marius Nakken en kjempetid, som bare Jan Magnussen klarte å slå, og de var da kvalifisert til Super Pole senere på dagen, der de ti beste førerne fra tidskvalifiseringen skulle gjøre opp om de ti beste startsporene til 1. innledende.

Super Pole ble kjørt helt på slutten av dagen der de ti beste kjører en runde hver. Man starter da med nr. 10 fra tidskvalifiseringen og teller ned til nr.1. Skulle virkelig hjemme favoritten Marius klare å tukte verdens stjernen Jan Magnussen? 
Marius leverte en utrolig runde og  kjørte over målstreken til en tid som var nesten 1 sekund bedre enn Casper Elgaard som hadde raskeste tid så langt. Så var det Jan Magnussen sin tur til å prøve å slå tiden 1.26.879 som Marius satt. Jan Magnussen var bak på alle mellomtidene og kjørte inn hele 9 tiendeler bak Nakken.

Nakken knuste alle, og kjørte altså inn til en suveren tid foran Casper Elgaard og Jan Magnussen, som tidligere har blitt beskrevet av selveste Sir Jackie Stewart (3 ganger verdensmester F1) som den største og mest talentfulle sjøferen etter Ayrton Senna. Nakken satt i tillegg ny banerekord med denne tiden. 

I 1. innledende  startet Marius da som nr. 1, han fikk en fantastisk start og fikk raskt en luke til resten av feltet. Han holdt denne hele finalen og kjørte inn til en fantastisk 1. plass med omtrent en halv langside ned til Jan Magnussen, og enda lenger ned til nr. 3 Casper Elgaard. 

I 2. innledende blir de åtte første fra innledende snudd. Nakken startet da som  nr. 8. Det ble en meget spennende omgang, der Jan Magnussen og Marius Nakken kjørte seg opp fra henholdsvis 7 og 8 plass til 1 og 2. En utrolig prestasjon av både Magnussen og Nakken med tanke på at de kjørte opp og forbi toppsjåførene og strakk i fra resten av feltet. Nakken var kun seks tiendeler bak i mål, og hadde nok kommet forbi Magnussen om det var en runde igjen.

I finalen ble det kjempet helt til streken om pallplassene og dette i en veldig god racing med mange mesterlige forbikjøringer. Selv om det var Nakken som fremstod som en av de store hele helgen, og var raskest under alle omgangene, måtte både han og Jan Magnussen se seg slått av Casper Elgaard i finalen, da de ikke klarte å komme seg forbi den rutinerte Elgaard før målgang. 

Marius kan se tilbake på et utrolig løp der han virkelig satte de store stjernene på plass, noe de fleste sent vil glemme. Neste løp går ikke før den 16-17 august på Djursland i Danmark, og Nakken vil nok her stille mer selvsikker enn noen gang etter dette løpet.