Aldri har interessen vært større foran et rallycrossarrangement i Norge. Med fartskanoner som Ken Block og Sébastien Loeb på startstreken og NRK som livesender finalene fra Lånkebanen blir helgen 10.-12. juni historisk på mange måter.

- Vi merker at Block og Loeb er kommet med, både når det gjelder medieinteresse og billettbestillinger. På VIP-tribunen har mange sikret seg plass, og de billettene har vært svært ettertraktete. Mange firmaer har kjøpt billetter og lager en happening for ansatte og kunder, forteller Kjetil Skaufel, daglig leder for NAF World RX of Norway.

Håper på 20 000

I fjor kom det 19000 tilskuere for overvære runden på Lånkebanen. Arrangørene håper på like mange i år.

- Lånkebanen er stor, og vi har god plass til sikkert både 30 000 og 40 000 tilskuere. Vi ønsker alle NAF-ere velkommen til fartsfesten, og håper på å runde 20 000 tilskuere i år, sier han.

Arrangørene legger til rette for at folk skal trives på Lånke denne helgen. I tillegg til å tilby rimelig overnatting for tilreisende med buss, bobil, campingvogner og telt, på en campingplass vegg i vegg med anlegget, er det også klart for en skikkelig rockekonsert.

- I år som i fjor kommer DDE til Lånkebanen. Lørdag den 11. spiller de konsert på en rockearena et par hundre meter fra banen. Da blir det både Rai Rai og E6, sier Skaufel.

Svensk-norsk duell

Rent sportslig har det så langt i sesongen endt opp som en ren duell mellom Petter Solberg og svenske Mattias Ekström. Kun fem poeng skiller de to kamphanene, som har opparbeidet seg et godt forsprang til de andre rivalene.

Fra et norsk synspunkt er det også hyggelig at Andreas Bakkerud er i ferd med finne formen. Under den siste VM-runden på Lydden Hill oppnådde han å sette banerekord på lørdag, men fikk problemer med bilen i finalen. Til tross for noe stang ut med den nye bilen, ligger Bakkerud på sjetteplass sammenlagt.

- Vi har stor tro på norsk suksess i år. Både Solberg og Bakkerud vil helt sikkert kjempe i toppen, men Ekstrøm blir tøff å slå. I tillegg kan både Loeb og Block få fart på bilene, og da kan det bli mange dramatiske fartsøyeblikk på Lånkebanen, sier Skaufel.

 I år håper arrangørene å kommer over 20 000 tilskuere under NAF World RX of Norway. Bildet er tatt under den dramatiske semifinalen på Lånkebanen i fjor.

Foto: Frank Skaufel

Ken Block Foto: FIAWorldRallycross.com

Petter Solberg Foto: FIAWorldRallycross.com

Mattias Ekström Foto: FIAWorldRallycross.com

Andreas Bakkerud Foto: FIAWorldRallycross.com

Sébastien Loeb Foto: FIAWorldRallycross.com