VM-runden i Stjørdal blir da hetende: NAF World RX of Norway

- Gjennom et spleiselag blant NAF-avdelinger og NAF sentralt har vi tilsammen samlet inn en halv million kroner for å bli tittelsponsor, sier Bente Irene Finseth, styreleder i NAF Sør-Trøndelag.

Det hele startet med at de seks avdelingene i Region Midt-Norge i fjor høst gikk sammen i en mandatgruppe for å kunne arrangere VM i rallycross på Lånkebanen. NAF-miljøet hadde allerede et ønske om at NAF kunne profilere seg under VM-runden på Lånkebanen.

Mandatgruppen lanserte i vår forslaget om et felles løft for å bli tittelsponsor under landsmøtet til NAF.

- Innspillet ble godt mottatt av de fleste av landets 71 avdelinger, og det er i ettertid kommet i gang et spleiselag hvor små og store avdelinger, samt NAF sentralt, er med og bidrar, sier Finseth.

Ikke på billigsalg

Arrangørene for NAF World RX of Norway er NAF Motorsport Trøndelag, som tilhører automobilforbundets motorsportslige enhet.

Finseth er opptatt av å understreke at NAF er en reell sponsor.

- Å samle inn en halv million kroner beviser at vi ikke har fått sponsoratet på billigsalg. Dette er et stort løft for oss, men vi mener det er viktig å synliggjøre det viktige arbeidet NAF utfører gjennom å være profilert under NAF World RX of Norway, sier hun.

- Historisk avtale

Hos arrangørene i NAF Motorsport Trøndelag er det glede over at avtalen er på plass.

- For oss betyr samarbeidsavtalen mye. Vi trenger midler for å drifte VM-runden, og gjennom denne avtalen viser samtidig NAF at de står bak oss. Avtalen er også historisk, ettersom dette er første gang vi som EM- og VM-arrangør får en tittelsponsor, sier Terje Nordgård, leder i organisasjonskomiteen for NAF World RX of Norway.

Kontakter:
Finseth: 480 46 806
Nordgård: 480 78 809
Kjetil Skaufel, daglig leder NAF World RX of Norway

Navn på bilde, fra venstre: Roger Ivar Knotten, Terje Nordgård, Bente Irene Finseth, Arild Nordgaard, Kjetil Skaufel og Johan Kristoffersen.

(Finseth og Arild Norgaard representerer NAF-systemet, de andre VM-arrangørene)

Foto: Frank Skaufel