Storløpet Classic Race Århus utviklet seg til å bli meget dramatisk løp også i år, med flere stygge krasjer! Landslagsutøver, Marius Nakken klarte å holde seg vekke fra disse, og henter med seg nok en topplassering også dette løpet, hvor han kjørte inn til en fantastisk 3. plass, foran  35.000 elleville tilskuere.

Flere av Skandinavias største racing-stjerner var samlet denne helgen, for å kjempe om viktige poeng, dessverre ble løpet preget av flere voldsomme krasjer, flere runder av løpet ble kjørt bak sikkerhetsbil, da banen måtte ryddes for deler. To av sjåførene, bl.a. norske Molly Pettit  ble sendt til sykehus etter storkrasj i finaleomgangen.  

”Dette er et spesielt løp, der det er helt avgjørende å holde seg vekke fra de store krasjene for å komme seg til mål, og ta med seg viktige poeng i sammendraget. Dette klarte vi i helgen, og kan derfor se tilbake på en fantastisk helg, som resulterte i en respektabel 3. plass.” Sier en fornøyd Marius Nakken, fra NAF Motorsport Ålesund.

Etter en uheldig start med 7. tid  på tidskvalifiseringen, og to 6. plasser i Heat 1 og 2, løsnet det heldigvis til finalen. Der klarte Nakken å kjøre seg opp til 3 plass, bak en suveren Jan Magnussen, og mesterskapsførende Dennis Lind. Marius presset Dennis gjennom hele løpet, og de kjørte praktisk talt likt over målstreken. De tre har nå en behagelig avstand ned til resten av sjåførene i mesterskapet.

”Vi fikk heldigvis opp farten til finaleomgangen, jeg viste at det kom til å bli tøft å kjøre seg oppover i feltet, på en trang bybane. Men heldigvis klarte jeg dette. Det ble tett kamp med Dennis Lind de siste rundene, men man må også tenke taktisk, og få med seg de viktige poengene. Kjører man av her er det nemlig betongklosser som venter deg. Så jeg må si meg fornøyd med 3. plass denne helgen!”

Marius Nakken har virkelig tatt grep om det Norske mesterskapet, og ligger på  en sikker 3. plass i det skandinaviske, omtrent likt med tidligere formel 1 kjører, Jan Magnussen, som for øvrig var helt suveren denne helgen, og tok 3 strake seiere i alle omgangene.

Løpet er ett av høydepunktene på årets kalender. Takket være de enestående historiske racerbilene, krydret med de beste gjesteklasser, formel 1 og Le Mans-biler som toppen av kransekaken. Alt sammen avvikles på en bane som er det nærmeste man kan komme Monaco på våre breddegrader. 

Banen har en lagside med glitrende hav på den ene siden, og millionvillaer på den andre. På ande siden av banen henger trærne over banen og danner en tunnel over racerbilene.  Alt er organisert rundt den kjente Mindeparken som ligger i gåavstand fra sentrum. Løpet byr  på en fantastisk motorsportopplevelse for de over 35.000 tilskuerne som er ventet.

For de som ikke fikk med seg sendingen på TV2, ligger den ute på TV2 Sumo.

Neste løp er allerede 6.-7. Juni på Padborg Park i Danmark, helt på grensen til Tyskland.

DTC Mesterskapsstilling  (Skandinavisk mesterskap)

  1. Dennis lind (DK)  119
  2. Jan Magnussen (USA) 103
  3. Marius Nakken (NOR) 96
  4. Mikel Johannessen (DK) 65
  5. Kasper Jensen (DK) 64

NTC Mesterskapsstilling (Norsk mesterskap)

  1. Marius Nakken 150
  2. Sebastian Aarvik 120
  3. Christer Gislerud 85
  4. Bjarne Nordal 69
  5. Heidi Frydenhaug 41