Tre omganger skulle kjøres i regnet, og i Autoslalåm er det slik at de to beste tidene blir lagt sammen til en totaltid. Kommer man borti en kjegle, blir det 2 sekunder tillegg på tiden.

Totalt 29 deltakere stilte til start med 10 stk. i klasse 1 for standard biler, og 19 stk. i klasse 2 for modifiserte biler. Alle bilene er registrert som vanlige personbiler og er i daglig bruk. Deltakere hadde kommet både fra Bergen, Ålesund, Hemsedal og Østlandet.

Standard klasse var først ut, og her var det stort sett Ford Fiesta som var representert. Fiesta Sport har de senere årene vist seg å passe bra i denne klassen. Man kan ikke gjøre store endringer på bilen i denne klassen. Når regnskapet ble gjort opp til slutt mellom de 10 deltakerne, ble det John Bergan Roligheten fra KNA Telemark som endte opp som Norgesmester i denne klassen, foran Hans Aga fra Stord på andre plass, og Per Tore Lunden, også han fra Telemark på tredje. Alle tre med Ford Fiesta Sport.

I den modifiserte klassen var det virkelig spennende. Her var det mange deltakere som kunne gjøre det bra på et slikt utfordrende vått føre. Det ble kjempet til siste slutt. Etter to omganger ble startlisten endret slik at den som har best tid etter de to første omgangene, starter sist i tredje omgang. Slik ble det ekstra spenning både for tilskuere og deltakere.

Etter at siste bil var i mål, kunne man kåre en verdig Norgesmester i klasse 2. Etter 16 år med deltakelse i sporten kunne endelig Leif Arne Kleveland, fra NAF Nordhordland, klatre helt til topps i denne gjeveste klassen.

NAF Motorsport Nordhordland gjennomførte et flott arrangement. Her var det tydelig at mye arbeid var gjort for å få gjennomført arrangementet på en så fin måte.

-Jeg er veldig stolt av gjengen vår som var med å gjennomføre NM i helgen. Det er ikke noe problem å gjennomføre løp når en har så mange fantastiske mennesker som hjelper til, sier en stolt Janicke Rakland, leder for NAF Motorsport Nordhordland.

NAF gratulerer medaljevinnerne, og spesielt dem som er nybakte Norgesmestre!

Resultater kl.1 –

  1. John B. Roligheten (KNA Telemark)
  2. Hans Aga (NAF Haugesund og Omegn)
  3. Per Tore Lunden (Porsche Club Norge)

Resultater kl.2 –

  1. Leif Arne Kleveland (NAF Nordhordland)
  2. Are Levang (NAF Bergen)
  3. Christian Embre (NAF Hallingdal)

Foto: Janicke Rakland