Det var altså endelig "hjemmebane", og Marius var helt klart sett på som en av favorittene i forkant av løpet, og sjåføren fra NAF Motorsport Ålesund innfridde virkelig, og sanket mest poeng av alle i sammendraget denne gang. 

Marius satte alle på plass fra start av da han kjørte inn til 1. plass under tidskvalifiseringen. Selv om de  hadde 20 min til å sette en god tid på, valgte Marius og teamet å kjøre bare en runde for å spare på dekkene til resten av løpet, men han klarte altså likevel å sette en tid som ingen klarte å slå. Han gikk da enkelt videre til SuperPole, der de 10 meste fra tidskvalifiseringen får kun en runde hver til å sette en god tid. Også her var Nakken raskest av alle, og forbedret seg ytterligere og satte en overlegen tid ingen klarte å nærme seg. 

Resultatet etter SuperPole ga Nakken et fantastisk utgangspunkt til Heat 1, der han startet først.Fra første startspor fikk han en fin start og holdt de andre godt bak seg. Allerede etter en runde hadde han opparbeidet seg en stor luke til de andre konkurrentene som bare vokste. Nakken kontrollerte alt inn til målgang, og kjørte inn til 1. plass foran fjorårsvinner Dennis Lind (DK) og Casper Elgaard (DK). Marius satte også her raskeste rundetid. 

Til Heat 2 ble de 8 første fra Heat 1 snudd, og Nakken hadde da litt av en oppgave foran seg for å klare å kjempe seg oppover i feltet. Dette klarte han utmerket, han plukket plasseringer runde for runde, og klarte å komme seg helt opp til 3. plass før målgang. 

Startplasseringen til finalen blir avgjort av sammenlagtresultatene fra Heat 1 og 2. 
De solide resultatene der ga Nakken beste startposisjon i Finalen. Også her fikk han en god start, og klarte og holde de andre bak seg inn i første sving, mens de andre jaget på bakfra. Etter hvert klarte Nakken og Ronnie Bremer  å dra i fra de andre, og kampen om 1. plassen lå mellom disse to. 
Marius klarte lenge og holde den rutinerte Bremer bak seg, men da det gjenstod to runder klarte han å komme forbi. Nakken klarte ikke svare, og kjørte inn til en respektabel 2.plass. 

Marius ble altså nr. 2 i North European Championship!
Samtidig hentet han flest poeng av alle i Heat 1, Heat 2 samt Finale, og dro i fra Ronnie Bremer sammendraget, samtidig som han tok innpå Jan Magnussen og Casper Elgaard. 

2. Plassen var også nok til vær best i U-21 mesterskapet, og NTCC (Norske serien) denne gang. 

Marius leder nå det norske mesterskapet. I den Danske serien ligger han på en tredjeplass, bak tidligere Formel 1 fører Jan Magnussen, og Casper Elgaard. I U-21 mesterskapet og den norske serien ligger han også først. 

Neste og siste løp går 27.-28. September, nemlig Finaleløpet på Jyllandsringen i Danmark. Som nok en gang vi by på en meget spennende finale der det vil bli kjempet helt til målgang, for det kan fortsatt skje mange endringer i mesterskapssammenheng.  

Men før dette har Nakken en virkelig viktig oppgave foran seg, Onsdag og Torsdag denne uken går konkurransen ”Bilsporttalentet 2014” på Vålerbanen, der 5 unge motorsporttalenter skal kjempe om seieren og en premie av en verdi på 300 000 kroner. Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16-21 år innenfor norsk motorsport. De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for jurryen og de skal gjennom flere situasjoner med TV-intervju.

Mesterskap:
Norsk mesterskap: 1. plass
Skandinavisk mesterskap: 3. plass
U-21 mesterskap: 1. plass