Rally Sokndal har etter de fleste`s mening Norges råeste rallyveier som blant annet går i fjellområder med fantastisk natur. Løpet hadde denne gangen hele 115 km fart fordelt på 8 fartsetapper. Sist Anders kjørt løpet var i 2010. Det endte også med totalseier, men siden den gangen har løpet utviklet seg og blitt mye lenger og mer krevende. Roger hadde aldri kjørt der og gutta bestemte seg for å ha med hel bil hjem. Teamet har ikke asfalt understell/bremser så alt de gjorde var å senke den optimalt å gjøre det beste ut av det.

Løpet ble innledet med en tøff 20 km prøve og Anders og Roger tok kommandoen fra start og vant prøven. Da de også tok de 3 neste prøvene hadde de full kontroll og tok ingen sjanser da det stadig kom regnbyger og bruttlista begynte å bli lang. Det var bare litt over halvparten av deltagerne som kom til mål. Dekkvalg er et sjansespill i asfaltrally med ustabilt vær og også Anders og Roger gikk på noen åpenbare feil dekkvalg. Da er det viktig å bruke hodet. Ikke alle gjorde det.

Det er ganske unikt at Rally Sokndal har fått bruke veien( riksvei 44 ) fra Sogndalstrand via Jøssingfjorden til Åna-Sira. Den veien er rå i vanlig lav fart med standard familiebil også. Dette var ss 6 på nesten 2 drøye mil. Gutta kjørte på slicks og veien var våt, så det var to relativt svette karer etter den etappen som de nok kommer til å huske en stund. Men de vant også denne «Manndomsprøven».

Anders har hittil i år kjørt 13 løp og har tatt hele ti seiere!

Etter en lang dag hvor de ledet fra først meter kunne de kjøre inn til en klar seier foran unggutta Marius Aasen og Steve Røkland. De utenlandske deltagerne hevdet seg aldri i toppen. Riktignok har de mye asfalt trening, men mange mistet nok pusten da de så de stupbratte fjellsidene og fjellhyllene de skulle kjøre på. Men de likte løpet og anbefaler flere å komme tilbake. Garantert en opplevelse

All honnør til arrangøren KNA Sokndal Motorsport med Martin Schanche jr. i spissen. Arrangementet gikk feilfritt.