- Uhellet skjedde vel 16km inn på første prøva, i en flat høyre sving som gikk over i ett lite hopp. Bilen slo veldig opp bak på det hoppet og vi landet med fronten først, før bilen vred seg mot venstre og ned i grøfta før hjula var i bakken. Egentlig skled jeg bortover på fangeren. Etter landinga i grøfta traff jeg en stein og ødela hjulopphenget på venstre side foran. Dermed var det ikke noe mer å gjøre annet enn å vente til i morgen.
 
Mads Østberg startet dagen på en annen plass sammenlagt, kun 3 sekunder etter Sebastien Ogier som ledet. 4 prøver sto på tidsplanen, og etter gjennomkjøringen tidligere i uken, var alle sjåførene enige om at fredagens prøver nok var de hardeste. Etter mange kraftige regnvær tidligere i år var veiene fulle av store steiner og digre søkk. Og dette ble altså skjebnesvangert for flere. Ott Tanak kjørte av og rullet kraftig på omtrent samme sted som Mads stoppet. Mikko Hirvonen måtte også bryte på samme prøve. Thierry Neuville fikk også ødelagt et hjul, og Andreas Mikkelsen fikk ødelagt servostyringa da han også traff en stein. Sordo måtte også bryte.
 
Teamet til Mads har enda ikke fått hentet inn bilen og fått startet reparasjoner, men Mads regner med at det skal være mulig å re-starte igjen i morgen.

- Bilen er fortsatt igjen ute på prøva, og kan ikke hentes før andre gjennomkjøring gjennom prøva er ferdig, men jeg regner med at det skal gå greit å starte igjen i morgen.
 
Resultat totalt dag 1 – Rally Argentina:
1 Latvala
2 Ogier +17,7
3 Meeke +1.07,4
4 Evans +3.48,1
5 Kubica +3.48,3
6 Prokop +4.12,2
7 Al-Attiyah +5.36,8