Etter hvert kom solen fram og sørget for flott vær, men på prøvene har det vært både vått og gjørmete hele dagen. 4 prøver har vært kjørt to ganger i dag, med remote-service i Newtown. Etter å ha startet som fjerde bil på veien, ligger Mads Østberg og Jonas Andersson på en femte plass totalt, etter 8 kjørte fartsprøver. Dagen startet imidlertid mye bedre, og allerede etter SS2 lå Mads på en tredjeplass, og beholdt denne helt til Mikko Hirvonen gikk forbi på SS6. Imidlertid var teamkollega Kris Meeke 0,7 sekunder raskere på dagens siste prøve, og skjøv da Mads ned på en femte plass.
 
Mads Østberg sier:
- Det var absolutt bedre på første runden, sammenlignet med andre runden, og det er selvfølgelig skuffende å ha tapt tid. Vi må slutte med det! I ettermiddag klarte jeg aldri å finne en god rytme. Jeg prøvde å endre på kjørestil og på bil, men ingenting funka. Forholdene på prøvene forandrer seg mye fra morgenen til ettermiddagen, det blir mye glattere og nesten helt umulig å finne noe feste. Men vi har ikke tapt altfor mye tid og det er fortsatt mulig å komme på pallen. I morgen er det andre prøver, og jeg tror jeg kanskje liker de litt bedre enn de vi har kjørt i dag, så satser på en bedre dag i morgen!
 
Ogier og Latvala, som begge hatt god nytte av å være første og andre bil på veien i dag, topper resultatlista. Mikko Hirvonen er på tredjeplass. Andreas Mikkelsen og Juho Hänninen kjørte ut tidlig og måtte bryte dagen.
 
Resultat totalt dag 1:
1. Ogier
2. Latvala +6,6
3. Hirvonen +1.13,8
4. Meeke +1.21,5
5. Mads +1.22,2
6. Neuville +1.33,9
7. Evans +1.50,3
8. Tanak +2.29,4
9. Solberg +2.39,5
10. Prokop +2.49,8
 
 
Wales Rally GB fortsetter med 9 prøver lørdag. Første bil er på veien fra kl 07:52 (lokal tid).