Så langt har løpet vært en bekreftelse på Mads’ rykte som grus- og snø-spesialist. Etter en veldig god dag på grus i går, møtte Mads og Jonas utfordringer fra etappe 1 på dagens asfaltetapper.
 
«Jeg var veldig bestemt på at det skulle gå fort i dag, men merket med en gang at vi startet med en bil som ikke hadde de rette innstillingene, og som understyrte mye. Jeg hater biler som understyrer, det drar også med seg utfordringer med å finne en god rytme, og problemet forsterkes. Jeg klarte ikke å få opp det tempoet som vi hadde lagt opp til.»
 
De gjorde justeringer med bilen i samråd med teamet etter prøven. Men fikk det ikke til å funke før på dagens 4. etappe, og mange sekunder gikk tapt innen de fant de rette grepene. Etter det ble det ikke gjort flere endringer, og tempoet derfra var bedre. Men fortsatt ikke etter ambisjonene.
 
Mads har falt ned en plass fra 5. til 6. i løpet av dagen. Det er riktignok bare 1,5 sekunder opp til 5., hvor vi finner team-kamerat Kris Meek. Men to konkurrenter presser på bakfra, 12,8 sekunder bak Mads på resultatlista begge to. Så det blir stor spenning om plasseringer gjennom morgendagen.
 
«Vi forbereder oss så godt vi kan, med gjennomgang av alle etappene, sier Mads. Vi gjør alt for å få til en bra avslutningsdag. Opp til pallen er det 46 sekunder, det er for langt, og det må skje noe med at par biler foran oss for at det skal kunne skje. Men fra 5. til 8. plass er alt åpent. Så det er fortsatt stor spenning fortsetter han».  
 
Stillingen før siste dag er:
1. Ogier
2. Latvala            +54,0        +54,0
3. Mikkelsen        +2,9       + 56,9
4 Sordo                 +4,5     +1:01,4
5 Meek                +40,8     +1:42,2
6 Østberg              +1,5     +1:43,7
7 Paddon             +12,8     +1:56,5
8 Neuville              +0,0     +1:56,5
Foto: Citroën Racing Team