Løpet har vært som forventet, et røft rally med mye løs grus på toppen. Dagens første SS har definitivt vært den mest dramatiske. Det var skogbranner i området rundt etappen, og store diskusjoner om prøven skulle gå eller ikke, før det ble avgjort at det skulle den.
-Det var som å kjøre på film, forteller Mads. I områder brant det rundt bilen på begge sider av veien. I tillegg tok også en av sikkerhetsbilene, som kjører gjennom i forkant, fyr - og startet enda en brann. Det var tjukk røyk på flere steder av etappen.
Etter 37 biler så ble også prøven stoppet p.g.a. brann, og den ble kansellert da den skulle gå på nytt som SS5.
-Jeg er fornøyd med dagen, har fulgt min egen plan, og er fornøyd med tempo i.f.t. veiposisjonen. Her «cleaner» det ekstremt, og det blir bedre og bedre feste bil for bil. Jeg prøvde å utnytte det i begynnelsen med å kjøre linjene til Ogier, som er eneste foran meg. Men jeg tar litt mer høyde inn og han bruker litt mer av den totale bredden ut, så jeg brukte mer energi på det enn jeg tjente på det. Så jeg konsentrerte meg heller om å kjøre mine egne linjer, og skal fortsette med det.
-Det har også vært store utfordringer med dekk strategi, fortsetter han. Softe dekker går fortest her, men vi har bare 16 til disposisjon, og det holder ikke løpet ut. Det har vært om å gjøre å fordele de harde ut, så smart som mulig. Jeg valgte å bruke noen nå i ettermiddag. Vi ser at vi taper en del på starten av etappen på det, og klarer ikke å hente det inn igjen på slutten. Men jeg er allikevel fornøyd med valget, som gjør at vi har flere softe dekker igjen, enn de fleste av konkurrentene.
Portugal blir et overlevelsesløp. Mads og Jonas har lagt sine planer som følges nøye.
- Vi er med i kampen, sier Mads. Vi følger samme plan i morgen, og håper å avansere noen plasser på lista. Så får vi se hvor langt opp vi kommer før siste dag, når startrekkefølgen snus, og vi satser på å få bedre forhold. Noen kommer til å pådra seg problemer her, det er jeg sikker på. Vi skal gjøre det vi kan for at vi unngår det, avslutter han.
Løpet fortsetter i morgen med 6 nye etapper på til sammen 165 km.
Følg med på TV2 sportskanalen i kveld kl 00:25, for oppsummering av dag 2.
 Detaljerte resultater finnes på www.wrc.com.  Se også www.madsostberg.no, for oppdateringer og flere kommentarer på  Twitter, Instagram eller Facebook

Foto: Citroen Racing