Med et bra utgangspunkt, og etter å ha ligget som bil 2 på veien de to første dagene, lå det til rette for å delta i kampen om topplasseringene etter at Mads i Jonas kjørte ut fra start som 5. bil på veien i dag, lørdag. Dette som følge av 3 biler som brøt i går kom tilbake i Superrally, og da starter først.
 
Sånn skulle det dessverre ikke gå:
 
-Vi har hatt god følelse på kjøringen i hele dag, men følte at det var ekstra glatt på det løse underlaget fra morgenen av og tidene kom ikke opp på det nivået som vi forventet. Selv om vi hadde mellomtider, eller splittider som vi kaller det, helt i toppen på mange seksjoner, var vi langt bak på andre. Vi opplevde å ha beste splitt og dårligste (i WRC) på samme SS. Det er helt uvanlig når man føler at kjøringen stemmer og ikke har gjort feil. Det viste seg at vi hadde et avvik fra det set up’et som vi hadde planlagt for løpet, som enkelt forklart gjorde at bilen ikke fungerte som den skulle på de glatte partiene. Der lå årsaken.  
 
Dette ble rettet på service. Men så dukket det opp en annen feil. Det førte til at motoren gikk i safe mode, og derfor ikke bygget tilstrekkelig trykk til turboen. Det problemet kjørte vi med hele ettermiddagen.
 
Vi har gjort det beste ut av det, og er fornøyd med det vi har fått til etter forutsetningene. Det er en kort dag i morgen og ikke så mange km å gjøre det på. Men vi har absolutt realistiske muligheter til å kjøre oss opp to plasser, om vi unngår problemer. Så kan det jo fort skje noe med de foran oss også, det ofte gjør det i dette gamet. Så vi skal gjøre det beste vi kan, så får vi se hva det holder til - til slutt,» avslutter han.
 
Rally Portugal avsluttes med 3 fartsetappen på til sammen 53 km i morgen, søndag, bl.a. med den avsluttende Power Stage, hvor det skal deles ut bonus poeng. Denne går direkte på TV 2 Sportskanalen søndag kl. 1300 norsk tid. Mer informasjon finnes på: www.madsostberg.no   og www.wrc.com .
Foto: Citroën Racing Team