Etter å ha kjørt inn til andre raskeste tid på gårsdagens Shakedown, var planen helt klart å ligge høyere på totallisten. Men bilens oppsett stemte ikke fra start, og allerede på SS1 gikk det rett frem i ett veidele. Ikke helt komfortabel med bilens oppsett, ble det vanskelig å finne flyten inne på prøvene, og tidene ble deretter. Etter bytte av bakdiff på service, gikk kjøringen bedre på ettermiddagens prøver, men fortsatt uten at det var raskt nok.
 
Mads Østberg sier:
- På formiddagens prøver klarte jeg aldri å finne rytmen, og da ble tidene deretter. I tillegg missa jeg på et veidele på første prøva og tapte tid der også. Inne på service bytta vi bakdiff og kjøringa funka bedre på andre gjennomkjøring. Men dessverre var det fortsatt ikke fort nok! Nå i kveld har vi gått igjennom dataene på nytt, og det kan se ut som om vi har kjørt med for hardt oppsett i dag. Selv om vi allerede har tapt mye tid, så satser vi på at det stemmer bedre i morgen og at vi kan klatre på resultatlista.
 
Mads’ teamkollega Kris Meeke, har ledet hele dagen, men etter kveldens to publikumsetapper falt han ned til en fjerde plass sammenlagt. Sebastien Ogier ligger nå i tet, foran Jari-Matti Latvala og Andreas Mikkelsen.
 
I morgen skal det kjøres 6 fartsprøver, og dagen starter med løpets lengste prøve på nesten 5 mil. Første bil er på veien fra kl 08:10 lokal tid (Norge er -8 timer).
 
Resultat total etter dag 1 – Rally Australia:
1. Ogier, VW
2. Latvala, VW +0,4
3. Mikkelsen, VW +3,5
4. Meeke, Citroën +4,1
5. Hirvonen, Ford +7,9
6. Paddon, Hyundai +46,4
7. Mads, Citroën +50,3
8. Kubica, Ford +57,6
9. Evans, Ford +1.30,5
10. Neuville, Hyundai +2.08,4