Igjen har det vist seg at dekkvalg har vært avgjørende, samtidig som det er viktig å tenke strategi for å ta vare på de dekkene de har til rådighet. Mads kjørte ut med 6 myke dekk på formiddagens gjennomkjøring, men valgte harde dekk på ettermiddagen, for å spare de myke dekkene til den avsluttende etappen.
 
- Dagen har egentlig vært veldig lik gårsdagen, sier Mads. – Vi gjør mange bra prøver, men jobber litt på det glatte. I dag hadde vi kanskje litt mer bevisst valg av dekk, men harde dekk ble feil i ettermiddag også, selv om vi hadde håpet at det ikke skulle være det. Det er ikke varmt nok til at veiene tørker opp så mye som ønsket. I ettermiddag var det også strategi for å spare de myke dekkene til Power Stage i morgen. Nå har vi igjen 3 helt nye myke dekk og 3 lett brukte myke dekk som skal brukes for å ta de ekstra VM-poengene på Power Stage.
 
Sebastien Ogier har overtatt ledelsen, mens Mikko Hirvonen nå ligger på andre. Ott Tanak har måttet bryte i løpet av dagen, mens Thierry Neuville har tapt mye tid et ødelagt hjuloppheng. Andreas Mikkelsen tapte mye tid på den neste prøven med ødelagt servo-styring.
 
Henning Solberg og kartleser Ilka Minor har i løpet av dagen kjørt seg opp til en femte plass sammenlagt.

- Kan jo ikke annet enn å være fornøyd, sier Henning. - Tapte en del på å bruke harde dekk på de 3 første strekkene, og nå i ettermiddag har det vært problemer med senterdiffen og det har gjort at jeg har hatt bare forhjulstrekk innimellom. Men det fikser teamet i kveld, og jeg skal fortsatt pushe det jeg kan! 
 
Rally Portugal avsluttes med 3 prøver søndag, første prøve starter kl 08:50 lokal tid (09:50 norsk tid).
 
Resultat totalt dag 2 Rally Portugal
1. Ogier, VW
2. Hirvonen, Ford +38,1
3. Mads, Citroën +1.26,7
4. Sordo, Huyndai +1.46,7
5. Henning, Ford +4.29,9
6. Mikkelsen, VW +4.44,8
7. Neuville, Huyndai +7.21,4
8. Prokop, Ford +7.21,5
9. Hänninen, Huyndai +7.30,6
10. Al-Attiyah, Ford +9.24,7