Det var et spent team som ventet på de første tidene i årets første NM-runde Sigdalsrally. Dette da teamet debuterte i en helt ny bil som ingen før hadde konkurrert med på snø og is og i kuldegrader. Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen skjønte også etter testing at mye arbeid gjenstår for å få ut bilens potensiale. Nå skulle de møte WRC, RRC og R5 biler i et startfelt med 74 deltagere.

Overraskelsen var derfor stor da tidene på SS 1 tikket inn. Hvilken knalldebut! Anders og Roger vant prøven med 10 sekunder til neste konkurrent. Også neste fartsetappe gikk bra med andretid. Inn til dagens første service ledet nye DS 3 R5 Sigdalsrally totalt.
Men Anders og Roger var likevel nøkterne. De merket at på fast underlag fungerte bilen bra, mens de slet på løst underlag. På SS 3 var de uheldige og fikk en snurring som kostet mye tid. De visste da at det ikke ville være mulig å kjøre opp i ledelse igjen.

På neste service ble det derfor testet flere innstillinger på bilen. På de to neste fartsetappene gikk også helt greit og gutta hadde ingen problemer med å holde annenplassen totalt.

På dagens siste service ble igjen bilen endret med andre innstillinger. Anders og Roger vant dagens nest siste prøve, og med en grei avslutning ble det en annenplass totalt i debuten for teamet i ny bil og et godt resultat for DS 3 R5.

Anders sier at bilen har mye potensiale og ser frem til å få bilen optimal. Til tross for et godt resultat er det fremdeles mye å hente.

Foto: Benjamin A Ward