Bjørn og teamet har nettopp kommet hjem etter en hendelsesrik uke i Sverige, hvor bilen fungerte utmerket og de har nå øket ledelsen i NM ytterligere.

De startet med bestetid i kvalifiseringen, to seiere, en 2. plass og raskeste rundetid i samtlige 3 finaler, det må absolutt kunne kalles en perfekt helg.

Kvalifiseringen ble kjørt på fredags ettermiddag, og til tross for bare én treningsomgang i forkant klarte Bjørn å sette bestetid med god margin til nr 2.

Han startet dermed i pole i første finale, og fikk en veldig god start og kom ut først. Bjørn satte opp tempoet fra første runde, og var aldri truet av svenske Jesper Ojala som lå bak hele løpet. På 3. plass kom Per Øyvind Seeberg i sin Porsche 996.

I den andre finalen ble de seks beste fra foregående finale snudd, og Bjørn måtte dermed starte som nr 6. Her var han uheldig i starten, og måtte legge seg bak inn i første sving da de plutselig lå 5 biler i bredden. Bjørn lå da på 5. plass etter første sving, mens Jesper Ojala fikk en god start og ledet løpet rett etter starten. Han kunne dermed bygge seg opp ett godt forsprang mens Bjørn måtte bruke ett par runder på å kjøre seg opp i feltet.

-Da jeg først hadde kommet meg opp på andre plass, hadde han fått seg ett forsprang på ca 6 sekunder, og jeg kjørte hardt for å prøve å ta innpå. Var hele veien raskere enn ham, og i den siste runden var jeg helt oppe i hekken på ham, men ble uheldigvis hindret av en konkurrent som lå en runde bak og dermed datt jeg litt bak igjen. Passerte målstreken som nr. 2, like bak Ojala (som forøvrig stilte i en lik bil som meg), forteller Bjørn.

I den tredje finalen startet Bjørn som nr 5, og her fikk han en veldig god start. Han kom seg fort opp i ledelse, og dro godt ifra resten av feltet. Her var det ingen som klarte å følge hans tempo, og Bjørn passerte målstreken som vinner hele 12 sekunder bak nr 2, Jesper Møller Jensen i Porsche 996. 

- Dette er uten tvil en av de beste racehelgene jeg har hatt, og det ser nå veldig bra ut i forhold til Norgesmesterskapet. Jeg leder nå med 60 poeng til nr 2, med 6 finaler igjen. (22 poeng for seier i hver finale), sier en glad Bjørn Tvedt.

- Jeg fikk også oppleve at guttungen på snart 3 år har fått smaken på pokaler, da han på vei opp til pallen snappet pokalen ut av hendene på meg og klatret opp på toppen av seierspallen. Uten tvil publikums favoritt, smiler Tvedt.

Bjørn takker sponsorer og samarbeidspartnere for støtten som har gjort det mulig for han å kunne hevde seg i toppen i NM.

Neste runde går allerede førstkommende helg på Vålerbanen, en bane Bjørn liker veldig godt.