Det var Spydeberg kommune i samarbeid med NAF Øvre Østfold som sto for arrangementet.

Mange Spydeberginger og noen tilreisende hadde møtt opp i Spydeberg for å hylle bygdas dobbelte verdensmester sist lørdag. Og at de fikk valuta for sin utholdenhet i det sure og vindfulle været, er det ingen tvil om! Vi som var til stede glemte fort det sure været da Petter starta opp sin Citroën Xsara og bød på turer rundt på plassen ved TEBO-senteret. Blant de som fikk seg en kjøretur med Petter var Spydebergs ordfører Knut Espeland, kultursjefen i bygda Grete Skjelbred, Petters kjøreskolelærer Terje Sørby og den utsendte journalisten fra Smaalenenes Avis. Alle kom de ut av bilen etter endt kjøring med stjerner i øynene. Det var røyklegging, det var sladding og det var piruetter. Etter endt kjøring refererte Petter sin far, Terje Solberg: Ska du gjøra no’ gutt, så ska du gjøra det i Spydeberg! Og det gjorde Petter denne lørdagen! Da han hadde slitt ut det første settet med dekk på Xsara’n og mekanikerne måtte skifte dem ut, tok han en tur med sin første rallycross/bakkeløpsbil, en Volvo 240. Mekanikerne var hans “gamle” som for anledningen var børstet støv av.
Før selve kjøringen fikk Petter overrakt flere små gaver fra Spydeberg kommune. Gaver som skal minne ham om bygda og dens historie. Da Dag Brynildsen fra Spydeberg Motorklubb entret scenen og utnevnte Petter til klubbens første æresmedlem, var det ikke fritt for at han ble litt beveget. Fra han var 5 år har han vært medlem der. NAF Øvre Østfold sin leder Tom Wiktorin var også på scenen med gratulasjoner fra avdelingen der Petter også er medlem. Da speaker Per Kristian Hovødegård ba om å få den nå pensjonerte lensmannen i Spydeberg, Steinar Svendsen, opp på scenen, var Petters kommentar: “Nei, ikke få han opp her a!” Flere morsomme historier om diverse kjøring av brødrene Solberg i yngre dager kom frem under samtalen som fulgte. Det var ikke fritt for at lensmannen var inne i bildet fra tid til annen.
Testevogna til NAF var på plass i Spydeberg denne lørdagen, og Viktor Bolooncar Nilsen var der med alle sine norske flagg og med ny dress for anledningen.

Om kvelden var det verdensmesterfest på Harlem, den lokale puben. Petter var selvsagt til stede langt ut i de små timer.

NAF Øvre Østfold planlegger tur for tillitsvalgte  til Tyskland for å følge Petter i VM-runden der.