Roger hadde også machball da han ledet mesterskapet og det holdt med å bli blant de 3 beste i gr N. Alle skjønte at kun problemer kunne frata Roger gullet. Men rally er rally og man vet aldri!

Det hele startet bra. Nesten for bra da gutta totalvant ss 1. Anders og Roger fortsatte i høyt tempo og inn til første service hadde de en grei ledelse foran raske Petter Kristiansen også han i Subaru Impreza Sti gr N. Ut på de neste etappene holdt gutta planen med å vinne begge etappene og de lå også på 2.plass totalt.

Så var det ut på den lange 21 km lange «monsteretappen». Da Anders og Roger som kom som bil nummer to på veien og så Frank Tore Larsen som ledet løpet i sin Fiesta R5 bil stå i veikanten  ble nok Anders litt satt ut og skjønte plutselig at de ikke bare var i ferd med å sikre NM gull til Roger, men plutselig ledet løpet totalt med god margin. Så det gikk ikke veldig fort inn til mål og fikk bare 3.tid. Men alt på prøven etter satt gutta inn støtet igjen og vant denne også totalt. Altså full kontroll.

Før de 2 siste prøvene hadde gutta en god ledelse i løpet og visste at kun uhell ville frata de totalseier og gullet til Roger!

Men det var 4. gangen deltagerne skulle gjennom første del av denne lange etappen. Dessverre treffer de en stein og punkterer. Med 15 km igjen å kjøre er det vanlig å stoppe for å skifte hjul. MEN så tar gutt en fatal avgjørelse. I kampens hete skjønner de at å stoppe er morna til seier og også gull. De prøver å fullføre etappen. 500 meter før mål ryker bærebroen og de må bryte.

Så viser det seg at prøven blir kansellert og ikke teller i løpet!!! Hadde gutta stoppet og skiftet hjul hadde det altså blitt et NM gull til og totalseier i løpet. Det var kun 5 biler som fikk kjøre gjennom prøven og 3 punkterte og  en rulla kraftig slik at ambulanse måtte inn på etappen.

Det nytter ikke å være etterpåklok, men det var salt i såret at etappen gikk ut. Rally er ofte ubarmhjertig.

Men vårt Subaru Valvoline team stilte med 2 biler i Rally Telemark. Lokalhelten Notoddens svar på Sebastian Loeb kjørt vår andre Subaru Impreza Valvoline Sti gr N bil og Sveinung imponerte! Han lå mellom 5. og 6.plass gjennom hele løpet. Og til slutt endte han på en sensasjonell 3.plass totalt og nr 2 i klassen bak løpets totalvinner Tronds Sveinsvoll også han i Subaru Impreza Sti gr N.

Vi gratulerer vår tidligere kartleser Veronica Engan med fortjent NM gull. De gjorde en riktig vurdering og byttet hjul på etappen. Og heder til rutinerte Trond Sveinsvoll som totalvant. Videre ønsker vi god bedring til Petter Kristiansen og kartleser Ole Kristian Brennum som rullet og måtte en tur til sykehus. De skal heldigvis  være i grei form.

Uansett er vårt Subaru Valvoline Team svært godt fornøyd med sesongen: 2 NM GULL og 1 NM sølv. Alle biler hele etter en lang sesong og vår servicegjeng er en av de beste i landet!

Det var en vemodig Anders som leverte fra seg GULLBILEN etter løpet. Den har gitt 2 NM gull, 2 VM seire ( Rally Sweden ) og mye suksess. Denne 2009 modellen har som regel vært USTOPPELIG! Så vi håper Sørlendingen Arnt Gustav Olsen tar godt vare på denne unike bilen som heldigvis vil gå i Norge neste år. Men alt til helgen kjører Arnt Gustav Lausitz Rally som er finalen i det Tyske rallymesterskapet i sin nye bil. Anders og Roger skal da kjøre bilen som Sveinung Thinnes Mork kjørte i Rally Telemark. De skal forsvare 2 seire på rad i Lausitz Rally.